Silver Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Jak wiadomo Megane coupe nie ma zbyt pojemnego baga :-/ tak więdz nie chce tam montować żadnych tub i skrzyń, ale chce się poradzić gdyż znalazłem, myślę bardzo ciekawy i estetyczny sposób :-P . Megane coupe z tyłu na środku kanapy ma taki plastik, niby to podłokietnik niby pułka... tylko przeszkadza :evil: , tak więdz mysle czy tego nie wywalić i nie wstawić tam ładnego subwoofera. Mam 2 zestawy idealnych głośników z subwoofera do kompa, jeden z nich moge do tego wykożystać oto on: Oczywiście mowa tu o samym sub. pasuje idealnie w to miejsce i wygląda bardzo ładnie :) . Mam teraz pytanie czy ktoś sie kiedyś bawił w coś takiego?? tzn w przerabianie czegoś co ma gniazdko takie jak w domu na gniazdo do auta???? :-P Potrzebuje pomocy HELP :) Jak przerobić tak zeby działało idealnie... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turek-azja Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Jeśli chodzi o samo zasilenie to można to zrobić na dwa sposoby. Pierwszy to zasilenie suba z akumulatora samochodu z ominięciem układu 230V (trzebaby się tylko dowiedzieć, sprawdzić, jakim napięciem zasilany jest układ wzmacniacz-korektor w subie - zwykle to właśnie wartości około 12V). W tym przypadku potrzebny byłby ewentualnie jakiś prosty stabilizatorek napięcia. Drugi sposób, prostszy ale kosztowniejszy to zastosowanie konwertera - przetwornika napięcia 12/230V (jest ich dużo na Allegro). Jednak na samym początku proponuję Ci podłączenie suba na przedłużce i sprawdzenie jak to w ogóle chdzi w autku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 dosc alternatywne rozwiazanie, musze przyznac. Sprawdz jeszcze czy sie ohmy zgadzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Przede wszystkim sprawdź impedancje, żebyś nie popalił radyjka - końcówki mocy. Moim zdaniem dość efektywniejszym rozwiązaniem jest przetwornik z 12V na 230V, gdyż ciężko będzie dopasować zasilanie akumulatora bezpośrednio do końcówki mocy. Po 3 sprawdź jak to będzie w ogóle grało i czy efekt zarówno wizualny, jak i akustyczny Cię zadowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi