Lenar Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam. W aucie posiadam radio PIONEER DEH - 1500 R. Problem w tym ze za każdym razem muszę od nowa szukać stacji :-? Nie wiem dlaczego tak się dzieje może coś źle robię... Szukam danej stacji następnie przytrzymuje przycisk np nr:1 i tak dalej dla innych stacji no i kolejne numery..... Niby wszystko ok mam stacje w pamięci mogę przełączać ale jak wyłączę zapłon na jakiś czas i po chwili włączę radio to od nowa muszę ustawiać.... męczące to... może poprzedni właściciel coś źle podłączył... a może coś źle robię...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 musisz zamienić przewody na zasilaniu ( chyba pomarańczowy z czerwonym ) - obecnie nie masz podtrzymania pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenar Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Hmm no pewnie masz racje... dziwne ze poprzedni właściciel tak założył i mu to nie przeszkadzało... Powiadasz pomarańczowy z czerwonym hmmm może się za to zabiorę albo dam do elektryka za piwko przestawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 praktycznie w każdym schemacie podłączenia radia jest to opisane ( te kolory to podałem z pamięci więc lepiej sprawdź dokładnie ). tu się dowiesz trochę http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=8815&...pami%EAci+radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenar Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Tak jak napisał kolega. Prawdopodobnie musisz pozamieniać przewody. Na każdym radiu ewentualnie w instrukcji schemat jest. Po prostu radio nie dostaje stałego napięcia na podtrzymywanie pamięci i dlatego gubi stacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi