Dar Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam, po wyłączeniu samochodu i zamknięciu go nie gaśnie wyświetlacz. Po kilku gdzinach siada akumulator. Scenic jest z 2005 z silnikiem 1.9 DCI. Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę o info. Dar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 A żarówki wewnątrz gasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 wg mnie to któryś przekaźnik "trzyma" albo kostka stacyjka nie chce współpracować ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 kilka szczegółów związanych z tym problemem: przy zamknięciu samochodu znikają napisy z komunikatami - zostają tylko obrysy słupków poziomu paliwa i wody oraz znaczek z samochodem . Kontrolka blokady miga normalnie. [ Dodano: 2009-11-14, 13:19 ] żarówki gasną ... świeci się tylko ten wyświetlacz ... ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dar, kiedyś tez tak mialem.Zadzwonilem na 24h Asistance Renault,pani przełączyła mnie na jakiegoś doradcę.Koleś mi zapodał jakąś kombinację typu włóż kartę,nacisnij guzik bez sprzęgła i hamulca 10 sek.Zamknij drzwi kluczykiem z karty itd.Poskutkowało i problem się nigdy więcej nie pojawił. Mysle,że jakis kumaty elektryk z ASO mogłby to wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 zapodał jakąś kombinację W tym wątku ludzie wypisują takie kombinacje - http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=14580...07b07ac3#145804 Dar poszukaj tam... Może znajdziesz coś na ten temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 waldek708, wydaje mi się że problem może być tego rodzaju. Sprawdziłem w podobnym modelu tylko troszkę starszym - po mniej wiecej 5 min odskakuje przekaźnik i wszystko gaśnie. W tym przypadku odskakuje przekaźnik znika napis "PRESS START + itd." , ale pozostają obrysy wspomnianych wcześniej elementów , czyli de facto pracuje przetwornica wyświetlacza. Po kilku dniach akumulator pada. ;-( Dodano: 03 mar 2012 - 20:36 Problem udało się rozwiązać: uszkodzony był przełącznik świateł pod kierownicą. Po wymianie wszystko działa ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi