zeby Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 posiadam renault megane 1;9 d silnik f8q620 pompa wtryskowa bosh chciałbym ustawić początek wtrysku po wymianie rozrządu wiem że to trzeba zrobić czujnikiem zegarowym ale nigdzie nieznalazłem wartośći jak ma być ustawione może ktoś wie i mi pomoże silnik chodzi dość twardo a druga sprawa to co sądzicie o ustawieniu lampą stroboskopową do disli moim zdanie m to to samo rocznik mojego wozu to 97 za konkretne opinie i dane z zgóry dziękuje danych na pompie wtryskowej i wartośći niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMC-100 Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 nie wiem jak to się robi ale mój mechanik ustawiał to czujnikiem zegarowym i tez tą mikro regulacją na kole pasowym pompy. no i powiem że trzeba go pochwalić auto pali na dotyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeby Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 mam jeszcze jedno pytanie mam w pompie tzw kolektor wtrysku taki elektrozawór z jednym kablem niewiem skąd on jest sterowany i kiedy ma sie tam znajdować prąd i jak on działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMC-100 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 zeby, podaj mi adres email to prześle ci taki bonusik o dieslu z WKŁ-u, bo nie mogę go wsadzić na forum bo za duży, tam są jakieś wartości podane do regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi