marcinw23 Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Witam. Zastanawiam się nad kupnem Meganki. Nigdy nie miałem francuza, czy są to dobre samochody, jak z kosztem eksploatacji, spalaniem. Chciałbym aby samochód mnie nigdy nie zawiódł, czy mogę na to liczyć kupując Megane. Oto link do autka, które najbardziej przypadło mi do gustu. LINK DO MEGANKI Czy to jest dobra cena? Proszę o wszelkie uwagi na temat spasowania, mocowań, gazu itd. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Auto oczywiście trzeba dokładnie obejrzeć, ale prezentuje sie naprawdę fajnie. Cena jest adekwatna. Ja w lutym sprzedałem w identycznej cenie 1.4 8V '99. Jeśli chodzi o niezawodność. Raczej od żadnego auta nie możesz oczekiwać 100% bezawaryjnośći. NIezależnie od marki. Koszty eksploatacji są zdecydowanie mocną stroną. Części jest dużo i nie sa drogie, a auto z tym silnikiem jest oszczędne. Przed ew. zakupem warto sprawdzic auto w serwisie Renaulta, czyli podpiąć do komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinw23 Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Chciałbym jeszcze się dowiedzieć czy jest to lepszy samochód od Fiata Punto II, sprzedałem takiego i chciałbym teraz kupić za podobne pieniądze trochę lepszy samochód, wielkością około 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Zależy co masz na myśli pod pojęciem lepszy.. Jeśli chodzi o komfort to na pewno. O osiągi i spalanie to wszystko zależy od silnika. Bezpieczeństwo - Megane chyba wygrywa. Niezawodność - Megi rodziców jeszcze nas nie zawiodła (kupiona w salonie i na bieżąco serwisowana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zdecydowanie wybrałbym megankę a nie Punto, a wskazany przez Ciebie egzemplarz uważam za godny uwagi. Nic nie zastąpi pojechania i obejrzenia auta z bliska - z uwagi na LPG i dla pewności podjechałbym na stacje diagnostyczną i zrobił jej przegląd. Na pierwszy rzut oka nie widać też żeby auto miało znaczącego dzwona, przód wygląda na kompletny ew dokładnie przywrócony do stanu z przed - ale ja stawiałbym na to że nie ruszony - co do tyłu trudno powiedzieć ..jedno zdjęcie pod kątem. Moim zdaniem jedź oglądać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi