magand Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 jak kiupiłem MEGI miała hamulec ręczny, który ledwo łapał w tym momencie zaciągam a on nawet nie zwalnia tak jak by go nie było ostatnio dostałem sie do regulacji linki dociągnąlem ze ledwo sie podnosił i dalej nic wie ktoś co sie dziej?? Może szczeki sa do wymiany ??? Pomóżcie zanim zaczne wymieniac rzeczy których nie trzeba wymieniac :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 To pewnie szczęki masz do wymiany, skoro na lince już podciągnąłeś. Zdejmij bęben i się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 sa dwie opcje albo tak jak moj przedmowca napisal szczeki bedziesz mial do wymiany albo zapiekly sie samoregulatory i wtedy reczny tez staje sie coraz slabszy, jest tylko jedno wyjscie auto do garazu, i bebny trzeba zdiac i zobaczyc co w nich piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Zdecydowanie obstawiam samoregulatory. PS. To w megance można podciągać na lince? W którym miejscu jest regulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Mniej wiecej na srodku auta, musisz sciagnac ta oslone termiczna wydechu i tam to jest pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magand Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 dokładnie na środku auta zdejmujesz osłone aluminiowa cos w rodzaju blachy i pod nia jest regulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 DZięki. Wiem o którą osłonę chodzi. Ale oddzielnej regulacji dla strony lewej i prawej chyba nie ma? Jedna wspólna linka spinająca oba bębny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magand Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 dokładnie tak jak napisałes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Tzn ida dwie linki od kazdego bebna i spotykaja sie w takim wspolnym "klocku". On jest mocowany na takim nagwintowanym precie. Mozliwosc regluacji dosc pokazna bo pret ma ze 12 cm gwintu. Bardzo uciazliwe przy odkrecaniu. bo miejsca na klucz malo, a sruba z racji na swoje polozenie lubi byc zapieczona, takze odkrecanie palcami odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 A nie jest to jednak jedna linka spinająca oba bębny i po srodku zamocowana do dźwigni hamulca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magand Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 ja mam dwie linki ktore sa zaczepione na czyms w rodzaju klocka, każdą z osobna mozna wyjąć. Regulacja polega na podciagnieciu klocka i dzieki niemu naciągają sie linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 U mnie dokladnie tak samo jak napisal magand. Widac konstrukcja tego elementu nie zostala zmieniona w phII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 U mnie w kombi też każdy bęben ma osobną linkę. Jaki macie sposób na popuszczanie samoregulatorów- przymierzam się do wymiany bębnów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Trzeba włożyć wkrętak przez otwór po śrubie koła i dźwiggnię ręcznego przesunąć od środka jakby w kierunku okładziny. Ale zawile. W WKŁ jest rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 W Meggi II dostęp do regulacji jest od środka kabiny, pod osłoną ramienia dźwigni hamulca ręcznego. Wystarczy zdemontować osłonę aby dostać się do śruby regulacyjnej. Częstą usterką zwłaszcza w okresie zimowym ( lub po ) jest zablokowanie linki w pancerzu a sprężyna odciagajaca nie jest w stanie naciagnać linki :-( . Stąd na zdjęciu objawia się to różną "długością" linek przy ramieniu typu T. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi