SoundWave Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Hej!, Jakiej wielkosci (srednica maks. wysokosc) musza byc glosniki wysokotonowe aby zmiescily sie w podszybie na swoim miejscu? Czy sa jakies marki glosnikow poza oryginalnymi, ktore maja juz to wejscie a la "reno" na glosniki? Wiem, ze sa adaptery, bo w innym watku komus podawalem do nich linka. Probowalem zdjac ta kratke nad miejscem na glosniki (zeby sprawdzic wymiary itp), mam tam ze strony szyby taki wystajacy przewod z koncowka (chyba od alarmu). Przez ten kabel nie moge wyjac / odsunactych maskownic, co radzicie? [ Dodano: 2007-03-18, 16:26 ] Acha, przypomnialo mi sie, ze mialem sie zapytac co uzyskuje sie dzieki regulacji opcji FADER w radiu? Sprawdzalem i w moim radiu i dziala to jak balans Ale zapewne to nie to :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Opcja fader to taki jakby balans ale przód tył. Jeśli Ci nie działa poprawnie to może masz źle coś podpięte, albo nie masz głośników z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Maskownice na podszybiu bardzo łatwo się zdejmuje. Wystarczy podważyć i same wyskakują. Nie da się przy tym nic połamać. Co do wysokości tweeterka to zawsze można wyciąć odpowiedni otwór w maskownicy, tak, że wysokość tweeterka nie będzie ograniczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 @Jacur: Nie no mam glosniki z tylu, dzisiaj zalozylem No i fader dziala mi jak balans, ale moze to ja zle cos rozumiem (slysze) ;-) Musze jeszcze raz posluchac, moze rzeczywiscie dziala to u mnie zle / dobrze - jak wiem czego szukac to na pewno znajde @bronius: dzieki to sie zmusze i wyciagne w koncu ta maskownice No i pytanie podstawowe: czy musze zamontowac tweetery ze zwrotnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 No to jak dasz fader na max w jedną albo druga stronę to będzie słychać tylko przód albo tylko tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Tak ogladam allegro i widze swoim skapym okiem , ze tweetery sa juz za 4,90 :-) :) :) Rozumiem, ze nie ma sensu tego kupowac, jest jakas dolna granica rozpaczy, ktorej nie nalezy w tej kwestji przekraczac (zakup piszczalek)? Czy mozna sobie pozwolic na cos naprawde taniego jezeli nie oczekuje sie jakosci "cristal" a jedynie "enough" ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Moim zdaniem warto zainwestowąc w lepsze 16 midbasowe a tańśze tweetery oraz dodatkowo wytłumić drzwi. Satysfakcja gwarantowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 U mnie czeka teraz zestaw Rainbowa 265 SLX na montaż. Muszę się zebrać i wygłuszyć drzwi bo dopiero wtedy będę mógł montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Sprawdzalem Fader mi dziala ~ czy moze jest jaaks zasada jak sie ma takie same glosniki, przod tyl to ustawic fader na np. 40%F/60%R ? Czy po prostu jak milej? PS: Zapodajcie jakies foty z montazu i wygluszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th_omas Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 wszystko ok ale odpowiedzi do tematu brak - jaki rozmiar tych tweeterów może byc zamontowany w podszybiu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 była już odpowiedź powyżej: "Maskownice na podszybiu bardzo łatwo się zdejmuje. Wystarczy podważyć i same wyskakują. Nie da się przy tym nic połamać. Co do wysokości tweeterka to zawsze można wyciąć odpowiedni otwór w maskownicy, tak, że wysokość tweeterka nie będzie ograniczeniem." ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th_omas Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 [CIACH!!!] czy tu jest odpowiedź???? a może nie rozumiesz słowa - rozmiar?? rozmiar to inaczej wymiary bądź też wielkość - podawane w przypadku głośników w calach bądź centymetrach - rozmiar głośnika to jego średnica oraz głębokość osadzenia - i właśnie o takie wymiary tutaj chodzi - nie znalazłem w tym temacie tego typu danych, dlatego nawiązuje do tematu... [nie cytujemy całości postu pod którym bezpośrednio odpowiadamy!!! naruszyłeś regulamin forum, polecam jego lekturę] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Rozumiem słowo rozmiar, ale nie rozumiem dlaczego nie możesz zdjąć maskownic i zobaczyć co i jak. Ja tcyh wymiarów nie znam i tak bym zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 szerokosc tweetera to prawdopodobnie 48mm, co do wysokosci to nie mam pojecia, w swojej megance poprzedni wlasciciel powyrywal mi te glosniczki wraz z atrapkami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th_omas Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 dzięki serdeczne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi