p-opala Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam. Moje auto to Renault Scenic z 1997r z klimą. Od pewnego czasu z pod tapicerki w oklolicy schowka (zza schowkiem) dochodzi dziwny dźwięk. Metaliczny dźwięk wydobywa się tylko podczas jazdy po nierównościach i brzmi tak jakby stukały o siebie dwie blaszki - tak jakby coś się odkręciło i "dzwoni". Nie mam pojęcia co to może być i jak się tego pozbyć. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. ps. 1. Czy gniazdo zapalniczki jest podświetlane? 2. Mam jeszcze jeden problem dotyczący oświetlenia konsoli środkowej - regulacji nawiewu, szybkości nawiewu i ogrzewania. Raz świeci mi prawa strona panelu, raz lewa, jak delikatnie stuknę palcami w panel to świeci wszystko ok ale tylko do momentu gdy samochód nie podskoczy na nierówności - wtedy znowu przygasa jedna strona. Jak rozwiązac ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 2. Mam jeszcze jeden problem dotyczący oświetlenia konsoli środkowej Jak rozwiązac ten problem? Rozebrać i poprawić styki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-opala Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Przeczyszczę i dam znać czy działa ale to dopiero jak żonka wróci - zabrała mi auto i wraca jutro A co ze stukaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 A co ze stukaniem? Poczytaj, na forum, jest tego cała masa, jak nie dopasujesz to wtedy zapytaj ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-opala Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Szukałem dwa dni na forum i nic nie znalazłem co by pasowało do moich objawów. Początkowo myślałem że to kalpka od regulacji nawiewu ale to raczej nie to, no i ten metaliczny stukot tez do niczego nie pasuje. Czy naprawdę nik nie spotkał sie z czymś podobnym i nie ma żadnych propozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi