asturn87 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam, moj problem z Megi polega na tym ze kiedy ja odpalam nie trzyma wolnych obrotow na biegu jalowym, niekiedy zaraz po odpaleniu gasnie, wiec musze troche przygazowac by nie zgasla. kiedy ruszam auto strasznie szarpie na niskich obrotach kiedy spuszcze pedal gazu, rowniez szarpie kiedy dodaje minimalnie gazu. Usterki ustaja kiedy nagle zapali sie kontrolka wtrysku, i wtedy auto trzyma wolne obroty na jalowym tylko ze na poziomie 1000 to za duzo no i auto nie szarpnie, plynnie sie zachowuje przy odjeciu gazu oraz przy przyspieszeniu. auto zaczelo wiecej palic przy tej samej jezdzie ok 700 km na pelnym baku. kontrolka sie zapala po ok minucie jazdy i juz nie gasnie. co to moze byc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Sprawdź wężyk którego fotkę zamieszczam poniżej czy nie jest pęknięty. Chodzi mi o ten, który zaznaczyłem kolorem zielonym. Pozdrawiam. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asturn87 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Tak, wezyk sprawdzalem juz na samym poczatku. kiedys jak mi auto szarpalo to okazalo sie ze wina byl wezyk. zakleilem go izolacja i bylo ok. tylko, ze wtedy nie swiecila sie kontrolka wtryskow. niestety ale wezyk podcisnieniowy jest wporzadku. to nie jest wina wezyka. wiem ze najlatwiej pojechac do majstra i sie podpiac pod komputer, tylko, ze terminy maja tak napiete ze jestem umowiony dopiero na 2009 ;/ a z tym sie nie da jezdzic;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ncaly Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam! Mialem to samo kolego i przyczyna leżała w cewce, tzn. kabel zasilający cewkę trzymał sie na jednym druciku. [ Dodano: 2009-01-19, 23:47 ] Napisz czy dałeś sobie z tym rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi