Kam1l Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ktoś ma jakiś schemat demontażu kierunkowskazów bez zbędnego rozbierania i tak aby te po demontażu sie na coś nadawały? Bo tam chyba jakieś blaszki czy cuś jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Kam1l, po co schemat Blaszki są z przodu i z tyłu. Podważasz śrubokrętem od tyłu i pociągasz do siebie. Wymiana to 3 minuty roboty na stronę. Dojdą te nowe to zobaczysz jak to wygląda. Warto w nich lekko porozginać te blaszki by lepiej trzymały. A, pamiętaj o kolorowych żarówkach, w obecnych masz przeźroczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 chodzi tobie kolego o boczne kierunkowskazy tak? ja u siebie zdejmowałem je podwarzając srubokretem płaskim od dołu jest taki rowek przy uszczelce odginasz i wyciągasz bez żadnego kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 marcinpoz, też tak można lecz musisz wtedy pokonać sprężystość 2 blaszek równocześnie, podważając tylko z tyłu (lub przodu) tylko jedna blaszka stawia opór, tym samym jest jeszcze łatwiej. Przerabiałem u siebie i nawet na spocie w Reni Easy'ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 tak.równie dobrze można rozebrać nadkole i dogiąć blaszki i wypchnąć kierunkowskaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Mam nadzieje że am rade i nic nie zepsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 kolego srubokret w rece i do dziela, podchacz po prawej lub lewej stronie kierunku i wyskoczy, ja zmienialem z pomaranczowwych na biale i bez problemu je zdjolem za pomoca plaskiego srubokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Kam1l, i jak poszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi