GediCC Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam za dwa tygodnie stane sie posiadaczem renault megane CC piekne auto tylko ma jeden mankament radio na kasety :evil: ... wiec odrazu wymiana i pytanie czy na oryginalne renault cd czy inne np panasonic ( z mp3 ) ... chodzi o to ze sie zastanawiam czy bedzie problem z dzialaniem pilota pod kierownica , no i czy jest taka mozliwosc ze to radio by zostalo a nizej drugie z cd na przyklad ? ... A WIEC PROSZE O RADY I POMOC CO MI POLECACIE ??? ps: wiecie jak gra audio w cc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 dwa radia miec mozna, kwestia tylko zdublowania podlaczen... ale nie wiem jak chcesz rozwiazac wtedy kwestie zasilania glosnikow? ogolnie BARDZO malo radii wspolpracuje z pilotami renault, najszybciej to Alpine ale przez dodatkowe pudeleczko. jesli ceniesz sobie dobry dzwiek i chcesz miec cos nowoczesnego to jakies "zwykle" radio. jesli nie jestes melomanem a cenisz sobie wygode, to polecam oryginalne CD. sterowanie pod kierownikiem jest po prostu GENIALNE! (docenisz ), a lepiej zainwestowac w lepsze glosniki, zwlaszcza ze w MI masz 16cm speaker'y. przy okazji. CC (coupe-cabrio) jest tylko MII. MI bylo albo cabrio z miekkim dachem, albo coupe ze sztywnym, nieskladanym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GediCC Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 No tak sie sklada ze mam CC coupe cabrio ... z 2004 a tam jakie glosniki to nie wiem ... ogolnie autko wypas ale czemu tam wsadzili radyjko z kaseta to nie wiem .... a teraz jeszcze pytanie jakie tam radio renault najlepiej wsadzic ? czy cabasse wejdze :-> ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 kazde wejdzie a czemu weszly kasety... ??? i fakt nie pomyslalem... w MI bylo tylko 1DIN. co do glosnikow, to w MII niestety sa 13cm ale graja dos pozadnie. teraz dopiero bede myslal w wakacje nad podmianka, na przod Hertz'e, tyl Pioneer'ki. co do wspolpracy z pilotem i wyswietlaczem nic sie nie zmienia, tak jak pisalem wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GediCC Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 No to chyba kupie cabasse ... a wiesz cos o nim wiecej ? a z tych zwyklych z mp3 jak sie nazywa ( oczywiscie chodzi mi o oryginalne renault) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 co do Cabasse... no niby ladniej gra, ale jak masz kase, to ja bym wzial nowe radyjko z MP3 z najnowszej serii oryginalnych radii renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Coś Cię w bambuko robią z tym radiem. Ma być mono CD to jest chyba Typ radia 02, albo 03. Głosniczki 4x 15 W. Napisz którą wersję dokładnie zamówiłeś i jakie opcje. Bo być może masz ze zmieniarką w bagażniku! Może tutaj odpisze w tej sprawie Dealer Renault w Katowicach. Zresztą zawsze możesz chyba dopłacić do lepszego radia. Ale na stronie www nie ma takiej opcji jak radio kasetowe. Może im zalega stary kaseciak i próbują go wcisnąć każdemu, a z racji wieku wybrali Ciebie. chociaż ja się na tym nie znam. A patrze się jedynie na opcje dostępne na stronie www.renault.com.pl. [ Dodano: 2007-03-20, 12:31 ] Dobra przypomniało mi się. Typ radia 01 jest w dostawczakach! to jest kaseciak! 02,03 jest w M II 04, 05 jest przy Navi jak wyżej i chyba jest jeszcze 06. [ Dodano: 2007-03-20, 12:42 ] A cabasse jest tylko w opcji z navi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Napisz którą wersję dokładnie zamówiłeś i jakie opcje. Bo być może masz ze zmieniarką w bagażniku! auto jest z '04 czytanie nie boli... (bez urazy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Racja Racja. Jak używane to tego kaseciaka ktoś wsadził z dostawczaka! Zresztą nie czytam wszystkich wątków. Nie muszę. To ty jesteś moderatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GediCC Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Ok ok chlopaki bez afery ... jest to tak , ze auto zostalo sprowadzone z francji z salonu ... byl pokazowka w jakims salonie we francji ... po 3 latach nikt go nie kupil wiec ja kupilem nowka za 50 % ceny wiec pewnie przed wyjazdem autka wsadzili takie gowno :) ale mniejsza oto ... wiec zostaje mi polowanie na allegro na cabasse albo nowe z mp3 ... to z mp3 jakas ma nazwe czy co ? a jakie ceny nowego? pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 na alledrogo nie ma... wlasnie szukalem :/ sam chetnie bym lyknal zamiast mojego. nazwy nie ma. allegrowcy ta serie nazywaja "update list". w salonie nowe niestety... kolo 2k zl :/ Zresztą nie czytam wszystkich wątków. Nie muszę. To ty jesteś moderatorem. ale to bylo w tym watku, troszke wyzej i warto wiedziec o czym sie rozmawia... czepiam sie wiem a moderatorem faktycznie jestem i czytam wszystko (wiekszosc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GediCC Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 no to czkam na tego uptade list jak sie tylko pokaze to łykne a jak nie to cabasse ... jest jeden za 300 zl ale pisze ,ze do odkodowania ... a to kto i za ile moze zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 auto jest z '04 czytanie nie boli... (bez urazy) Cabasse jest chyba tylko w opcji z navi. Pilot nie jest podłączony do radia tylko do jakiejś skrzynki od tego pięknego zegarka z temperaturą. I może nie działać. Dopytaj się w salonie. Zresztą nie wiem do końca. Może się mylę. Ale różnią się te 2 modele. Jedne są tylko z navi inne nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motoschiza Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 GediCC Odwiedź serwis renault podaj VIN i podadzą ci kod do radyjka ;) 99% Free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Motoschiza, spójrz na datę posta, na którego odpowiadasz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi