TomAs Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Witam. Jestem nowy na forum. Własnie nabylem meganke 96 rocznikno prawie 97 bo to konierc grudnia silnik 1,4 rl. Wcześniej miałem kiedystam 19-stkę. ale do rzeczy. Mam pytanie jak ustawić zegaz na desce roździelczej bo nie ma tam żadnego pokrętła -przycisku itp. druga sprawa a bardziej gorąca prośba może ktoś z was ma w wersji elektronicznej instrukcje obsługi autka to bardzo bym prosił o przesłanie ma emaila [email protected]. Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Witamy na forum! Polecam lekturę poniższego topicu: http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=100 ...oraz zachęcam do przjrzenia poruszonych już tematów na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 a co do zegarka... jesli nie masz guzikow to powinienes miec dwie dziurki na dole paneliku, wsadz tam cos cienkiego, spinacz, zaostrzony olowek, tak sie to ustawia w LII. moze masz podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekk Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Jeśli chodzi o instrukcję to nie lepiej od elektronicznej nabyć klasyczną, papierową? Z taką bezpośrednio można stać i grzebać przy samochodzie albo go po prostu poznawać zaglądająć od razu w różne zakamarki, kręcąc i naciskając różne rzeczy. Trochę trzeba wydać, ale też nie jakoś dużo, ale przynajmniej drukowac nie trzeba ;-) . W wielu księgarniach literatura jest dość bogata, ja poza tym, że mam oryginalną instrukcję to kupiłem książkę z serii "Sam naprawiam swoje ..." i tu marka. Ale są też inne. Jest tam powtórzone wszystko co w instrukcji plus sporo znacznie ciekawszych rzeczy, przydatnych właśnie przy codziennej eksploatacji auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Zawsze też można mieć łącze "radiowe" i lapa wsadzić pod maskę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchelius Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 a co do zegarka... jesli nie masz guzikow to powinienes miec dwie dziurki na dole paneliku, wsadz tam cos cienkiego, spinacz, zaostrzony olowek, tak sie to ustawia w LII. moze masz podobnie NIEEE nic tam nie wsadzaj i nie dłub :shock: Zegar regulujesz tym samym "dynksem" którym zerujesz licznik dzienny kilometrów. Po prostu przekręcasz do delikatnie w prawo i trzymasz tak długo aż się wskazówki ustawią na właściwej godzinie i minucie. Swoją drogą to też kiedyś miałem z tym problem, ale od czego jest instrukcja obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 DrNo myślał chyba, że koleś ma elektroniczny a nie wskazówki zamiast wskaźnika obrotów - tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 a nie? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 No bywają jeszcze modele co mają wskazówki zamiast wskaźnika obrotów - dokładnie w tym samym miejscu i wtedy się ustawia tym pokrętłem od zerowania przebiegu "dziennego" - zerknij sobie do kniżki str. 12 ;-) - wiesz gdzie szukać skanów ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 DrNo te poczciwe megane I [ph1] RL lub ECO bodajże miały E7J 674 [70KM] i były bez obrotka.. Zegarek w tamtym miejscu. Jak się nie mylę.. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 kojaze mielismy taki w polonezie... no prawie bo obrotek tez byl... ale tam jako ze sprawa zostala wyjasniona i ja zostalem oswiecony to temat uwazam za zakonczony, nie zamykam jednak w razie dodatkowych pytan na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYNIO Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Potwierdzam regulację zegara pokrętłem zerującym licznik km, delikatnie przekręcić w prawo i trzymać tak długo jaką chce się ustawić godzinę. Miałem kiedyś z tym samym ustawieniem problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi