Shemue Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Witam wszystkich chciałem się dowiedzieć jakie spalanie w mieści mają wasze Meganki ?? Moja spala nadzwyczajnie dużo (tak mi się przynajmniej wydaje) no bo jak inaczej nazwać to że z silnika 1.4 16V spalanie wynosi ponad 8l/100?? :) Może ja źle jeźdze a może to auto tyle pali a może coś z nim jest nie tak?? Prosze o waszą porade z góry dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Jak dla mnie to jest dobre spalanie. Ile byś chciał żeby paliła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 mysle ze 8l dla silnika 1.4 w miescie to jest ok, moje 1.6 potrafi spalic ponad 9l... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shemue Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 No to widocznie się przeliczyłem ;-) a już myslalem ze cos jest nie tak... Och student to zawsze bedzie chciał mniej placic ;-) Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Slyszalam ze benzyny 1.4 pala calkiem sporo, 8 na pewno miesci sie w normie, ze mna nie ma co porownywac, 1.5 dci pali w miescie 4.5 :) :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordan.Jurgiel Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 A moja pali srednio 38,7 mili do galonu- tryb mieszany - 1.6 115km... nigdy mi sie przeliczac nie chcialo dokladnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Megi coś odejmujesz. :) 4,5 w mieście to trochę mało... Chyba że tam w Gdańsku macie piękne przelotowe trasy... Bo tutaj w Krakowie to niestety wśród małych wąskich uliczek gdzie trzeba przeciskać się "nie raz na grubość lakieru" jest to nie możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 myślę że nasza Pani popełniła błąd miało być 5,4 :-P (Clio z tym silnikiem ma moja żonka w pracy i tak pali 5-5,5) no chyba że megi pracuje i mieszka w pobliżu obwodnicy trójmiasta a tam takie spalanie 4,5 jest możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomaszM Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 moja pali w Warszawie równo 6l. Biegi zmieniam przy ok 3 tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 A mnie po mieście nigdy nie udało sie zejść poniżej 9l/100km, a raczej bliżej 9.5l, a w trasie to różnie - ale zazwyczaj tak koło 8l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 mam od roku 1.4 i one tak palą kiedys znajomy co ma taki sam model powiedział mi ze za prestiż trzeba zapłacić a poza tym jak jechałem do Chorwacji to na trasie nie zeszłem poniżej 7,2 przy predkości do 130 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Już to kiedyś pisałem to mnie wyśmiano, ale mam to głęboko. Ojcie w MII 1,6 ma średnie między 7,2-7,4 żadko resetuje komputer. Czasami na trasie według kompa autko optrafi brać 5,4-5,7l a przy przyspieszaniu koło 20 :) Ale wszystko zależy od technik jazdy i temperamentu - on juz się wyszalał wcześnij mocniejszymi autami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 U mnie spalanie w mieście nie przekroczyło nigdy 8,6. Średnią mam przeważnie 7,8-8,2 wg wskazań komputera (co się z resztą zgadza z liczeniem na kalkulatorze) a jeżdżę głównie po mieście :) Jak dobrze poszukać na forum to bez trudu można znaleźć opinie, że silnik 1,4 pali więcej niż 1,6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 ja na trasie 1.5dCi wyciagam 4.5L :] oj Megi... klamczucha z Ciebie :) w miescie jade teraz na 5.7L/100km. Hadson, ile Tobie wsuwa w Kraku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Wcale nie klamczucha Dr No ;-) zalezy jak kto jezdzi, ja tylko po miescie jezdze i aktualnie mam 4,8 w lecie 4,5. Moge Ci zrobic zdjecie wyswietlacza jak nie wierzysz Madralo :-P Moj pali mniej bo pewnie jestem lzejsza 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi