Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Spalanie w Megane II

Shemue

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich chciałem się dowiedzieć jakie spalanie w mieści mają wasze Meganki ??

Moja spala nadzwyczajnie dużo (tak mi się przynajmniej wydaje) no bo jak inaczej nazwać to że z silnika 1.4 16V spalanie wynosi ponad 8l/100?? :)

Może ja źle jeźdze a może to auto tyle pali a może coś z nim jest nie tak??

Prosze o waszą porade

z góry dzięki i pozdrawiam

Megi coś odejmujesz. :) 4,5 w mieście to trochę mało... Chyba że tam w Gdańsku macie piękne przelotowe trasy... Bo tutaj w Krakowie to niestety wśród małych wąskich uliczek gdzie trzeba przeciskać się "nie raz na grubość lakieru" jest to nie możliwe.

myślę że nasza Pani popełniła błąd miało być 5,4 :-P (Clio z tym silnikiem ma moja żonka w pracy i tak pali 5-5,5) no chyba że megi pracuje i mieszka w pobliżu obwodnicy trójmiasta a tam takie spalanie 4,5 jest możliwe

mam od roku 1.4 i one tak palą kiedys znajomy co ma taki sam model powiedział mi ze za prestiż trzeba zapłacić a poza tym jak jechałem do Chorwacji to na trasie nie zeszłem poniżej 7,2 przy predkości do 130 km/h

Już to kiedyś pisałem to mnie wyśmiano, ale mam to głęboko.

Ojcie w MII 1,6 ma średnie między 7,2-7,4 żadko resetuje komputer. Czasami na trasie według kompa autko optrafi brać 5,4-5,7l a przy przyspieszaniu koło 20 :)

Ale wszystko zależy od technik jazdy i temperamentu - on juz się wyszalał wcześnij mocniejszymi autami.

U mnie spalanie w mieście nie przekroczyło nigdy 8,6. Średnią mam przeważnie 7,8-8,2 wg wskazań komputera (co się z resztą zgadza z liczeniem na kalkulatorze) a jeżdżę głównie po mieście :) Jak dobrze poszukać na forum to bez trudu można znaleźć opinie, że silnik 1,4 pali więcej niż 1,6.

Wcale nie klamczucha Dr No ;-) zalezy jak kto jezdzi, ja tylko po miescie jezdze i aktualnie mam 4,8 :!: w lecie 4,5. Moge Ci zrobic zdjecie wyswietlacza jak nie wierzysz Madralo :-P Moj pali mniej bo pewnie jestem lzejsza 8-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!