ractime Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Jest to moje średnie spalanie w mieście i na trasie tak pół na pół przy delikatnej jeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Na codzien jezdze na V-power 95 (80%przypadkow). Czasem (jak nie ma Shella w poblizu) 98 Ultimate (15%). A raz na jakis czas V-power 100 (5%). I jest roznica. Na kazdej benzynie czuc inna moc. Spalanie podejzewam, ze tez jest inne (tak wychodzilo z moich subiektywnych obserwacji). Glowy nie dam, bo zwykle jak zatankuje V-power 100, to jezdze jak popazony :-P [ Dodano: 2007-03-26, 15:15 ] Btw. Tak samo jest roznica jak sie przyjedzie na benzynie (95) zza zachodzniej granicy. Sam w to nie wierze, ale tak jest. I tam zdecydowanie auto pali mniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin MII Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Moja megi II 1.4 16V spala ok 10l/100km tylko ze mam kolka 205/50R17 ale przy tym jest strasznie ociezala musze czesto ja przeciagac na kazdym biegu aby w miare przyspieszala moze mam jakas awarie nie wiem wczesniej jezdzilem samochodem z silnikiem 1.3 wiec niemam porownania moze mieliscie takie sytuacje ze te 98HP nie chcialo ciagnac do przodu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Od miesiąca jestem szczęśliwym / ???/ posiadaczem Meganki II 1,5 dci. 80% przejechanych kilometrów to miasto, krótkie 6 kilometrowe odcinki i to w godzinach szczytu :-x . Jeszcze nie tankowałem na stacji, ale to co pokazuje mi komputer to 5,3 litra. Ciekawi mnie, czy to co wskazuje "elektronika" będzie zgodne z tym co wleję na stacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Powinno Ci się zgadzać. W moim przypadku różnica wynosiła 0,1L pomiędzy wskazaniami komputera a liczeniem na kalkulatorze po zatankowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 najwieksza roznica z jaka sie spotkalem to 0,5l. Ale ogolnie wszystko pokazuje prawidlowo. Odleglosc do stacji tez sie zgadza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Na nowych oponach 215x45x75 fulda exelero średnia na trasie wypadła mi 7.1 dla 1,6 silnika. Czyli moze być. Zdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wcale nie klamczucha Dr No ;-) zalezy jak kto jezdzi, ja tylko po miescie jezdze i aktualnie mam 4,8 w lecie 4,5. Moge Ci zrobic zdjecie wyswietlacza jak nie wierzysz Madralo :-P Moj pali mniej bo pewnie jestem lzejsza 8-) no ślicznotko, mi też coś trudno uwierzyć (MII kombi 1.5 dCi 2004) Powiem tak wyświetlacz (komputer) pokazuje jedno a naprawdę wychodzi drugie. u mnie jest po mieście 5.3-5.5. Ale powiem tak - przy obliczaniu przejechane km / paliwo wlane do baku nie zabardzo tak wychodzi koledzy informatycy-projektanci są cwani - kto tam te drobiazgi (powiedzmy 0.1-0.4) będzie liczył. Ważne że przed znajmoymi może sie pochwalić w te słowa: "O te wasze niemieckie wiertarki - twarde zawieszenie, nie komfortowe i kupę pali, a MOJA UKOCHANA O IMIENIU Megane ....." (i tu zaczynają sie opowiadania z baśni rodem i SPRZEDAŻ WZRASTA:)))) i chyba o to chodzi:) Pzdr Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 ja mam spalanie mniej więcej w trasie jak go mocno nie cisne, troche wyprzedzania to 4,1. Minimalne spalanie jakie udało mi się uzyskać ma płaskim dość terenie emrycką jazdą to 3,7. Odnośnie maksymalnego spalania w trasie tak jadąc do 130km/h to 4,5. Miasto - tutaj ok. 6 zaznabczam tylko, że u mnie dość kręto i ciągłe podjazdy. to tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł d Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Moja MII 1,5dci 80KM rocznik 2003 - spala średnio 3,8-4,3l/100km (przejechane ponad 100tyś km) z czego 60% trasa a 40% miasto (głównie śląsk) Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 szczęsciarze moja mała megi wciąga 10,7/100.może uda się zejśc do 10,5 ale mniej juz chyba nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 z racji tego ze temat wchodzi na ten sam tor, jakim "jedzie" juz od dawna specjalny temat w tym dziale, o tym ile komu czego, ten watek zostaje zamkniety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi