Janusz777 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Banalne pytanie, ale nie znalazłem odpowiedzi na forum. Jak dostać się do żarówki światła stop i ją wymienić ? I jaki symbol ma taka żarówka ? Renault Megane II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 odkrecasz 2 motylki - jeden u gory lampy, drugi dostepny po otworzeniu klapy i zdjeciu czarnej zaslepki o srednicy kilku centymetrow - podwazyc czyms plaskim. potem ostroznie wyszarpujesz lampe do siebie - sa 2 kolki. wypinasz 2 wtyczki i masz lampe luzem. uwalniasz jeden zatrzask, potem dociskasz taki dzyndzel w ksztalcie odbitej lustrzanie w poziomie 1 w strone przeciwna niz daszek 1 - wtedy puszcza zaczep wewnetrzny i masz wyciagniety panel z zarowkami. stop/pozycja to dwuzarnikowa 21/5W 12V. dzisiaj sam wymienialem, to sie naumialem;-) stopa w klapie nie wiem jak wymienic;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 A jak dostać sie do zarowek w dodatkowym świetle stop na klapie bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Wymienić cały daszek?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam!l Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Temat zmobilizował mnie żeby wyjść na zewnątrz w ten drugi dzień świąt ;-) Jeśli chodzi o 3 światło stopu, to po pierwsze kwestia rozebrania osłon plastikowych , a druga to taka że tam nie ma żarówki tylko jest pasek LED jak w większości , Ford preferuje jeszcze normalne żarówki. Zorientuje się w pracy czy mamy takie na stanie (są plusy pracy w Valeo) bo szczerze mówiąc wątpię czy da radę kupić ten komponent osobno. Jeszcze raz wesołych [ Dodano: 2011-04-25, 18:24 ] a tak mi się jeszcze wspomniało "nasza" lampa i tak jest świetna bo można te klipsy metalowe zdjąć i wyciągnąć LED-a, konstruktorzy w BMW poszli po całości, lamy 3 światła stop jakie mam okazje robić do E84 czy F25 są zgrzewane więc jak się przepali to cała lampa idzie do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukstir Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Witam Kamil. Czy dostałeś tą lampę. Nigdzie nie mogę tego kupić. U mnie nie da się wymienić Led, bo całość była sklejona, i połamałem że by się dostać. Całkiem zgnita listwa w śodku lampy. Potrzebuję całą lampę. Jeżeli możesz pomóc w tej sprawie, to pisz na PW. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez.pl Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 całe światło stop ASO kosztuje ok 300pln na allegro można kupić używki do 100plnów. jednak w moim przypadku światło stop nie działa bo wtyczka oraz gniazdko jest zaśniedziałe wystarczy przeczyścić styki i powinno działać, jednak w moim przypadku działało tylko przez kilka dni. zatem może mi ktoś powie czy nie można wymienić całej wtyczki - chodzi mi gdzie takową kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onlyhope88 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Podbijam temat.. z pytaniem co zrobić jeśli jeden motyle kręci się w kółko (tzn to czarne coś plastikowe) a śruba ani drgnie?:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba89 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi