wolverin33 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam, przymierzam się do zakupu mojego pierwszego auta, wybór padł na Renault Megane rocznik 1999-2002 w wersji kombi z silnikiem 1.4 bądź 1.6 . Mam pytanie do użytkowników tego forum jak sprawuje ten model z wymienionymi wyżej silnikami. Mam również pytanie odnośnie wyposażenia standardowego w tym modelu, a w szczególności interesuje mnie odpowiedź na pytanie czy w tym roczniku były montowane standardowo cztery poduszki powietrzne? Gdyż wyczytałem na jednej ze stron że Renault w tym modelu wprowadziło na wyposażenie standardowe cztery poduszki powietrzne, a w ogłoszeniach są modele które na wyposażeniu mają tylko jedną poduszkę czyli wskazywałoby to ze są powypadkowe. Za odpowiedź dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4000 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 też mam taką megankę jak radek-sląsk, i bardzo sobie chwalę komfort jazdy i wyposażenie jakie mam (czyli full opcja). PS. i tak na marginesie napiszę że za miesiąc będę sprzedawał jak coś. więcej informacji na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgaj1 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 witam też posiadam taką megankę ale z silnikiem 1.4 z 2000 r powiem tak dla mnie bomba komfort , dużo miejsca i ogólnie przyjemność z jazdy polecam ( nie mam tylko klimy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art-wol Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 ale raczej 1.6 16 V fajny silniczek dynamiczny i nie spala dużo. 1.4 16v wydaj mi się trochę za słaby zwłaszcz do kombi bo HB dawał radę. A jeśli chodzi o wyposażenie to może być różnie: 4 poduch powinny być a reszta to zależy od pierwszego nabywcy np: ja mam wersję RXE gdzie większość tych wersji lub niższych ma klimatyzację a ja nie mam. Lub jeden z kolegów ma wersję RT (chyba najbogatsza ) a nie miał w niej halogenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 eee tam mam 1.9 dci i 1.4 16v i nie narzekam w niej na brak mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 1.4 16v a 1.6 16v w spalaniu za bardzo się nie różnią, choć to zależy od nogi. ja jestem aktualnie na poziomie 9.5 litra ( według producenta ma 9.6)- tylko w mieście aktualnie + zima. Mają w standardzie 4 poduchy. Szczerze polecam jak chcesz wejść w benzyne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 ja jestem aktualnie na poziomie 9.5 litra No to ja powiem, że przy swoim 1.6 16v mieszczę się średnio w spalaniu 8l/100km, oczywiście w warunkach zimowych po mieście, a nawet schodzę poniżej tego. 1.4 16v na kombi gdy będziesz jezdził pod pełnym obciążeniem auta, to niestety brak mocy da się odczuć, skutkować to będzie kręceniem silnika na wyższe obroty a tym samym wzrośnie zużycie paliwa. Na ubezpieczeniu OC też nie zaoszczędzisz, bo stawka taka sama jak za 1,6 więc...warto się jeszcze nad pojemnością silnika jednak zastanowić. A myślałeś o sedanie? Sam bagażnik ma większy niż w kombi, przestrzeń bagażowa po złożeniu siedzeń jest również większa, jedynie wysokość załadunku, wiadomo, niższa. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi