tomekt Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Szczerze mówić wspominasz o nie dawnej naprawie głowicy w tym silniku nie wiem co było jej przyczyną? ale weź pod uwagę jedną rzecz czy przypadkiem nie został założony krzywy zawór który uderza - wiesz różnych fachowców już widziałem i ich pomysły również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekt Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 też biore pod uwagę jakies inne uszkodzenie tak jak piszesz. W tym przypadku z takimi objawami najbardziej prawdopodony jest zbyt duży luz zaworowy dlatego ze stukot cichnie na rozgrzanym silniku kiedy poszczególne elementy sie ciut powiekszają . byc moze tuż po naprawie (podczas zakupu auta) nie było tego słychac bo temperatura powietrza w tamtym okresie była wyższa. teraz przyszły mrozy i od tej pory z silnika zaczoł wydobywac sie stukot. wydaje mi sie ze gdyby to było jakies znaczące uszkodzenie typu wypalony czy krzywy zawór to były by jakies spadki mocy i stuot był by nie zalezniże czy cieplym czy zimnym silniku Czy po "dotarciu" nalezało by ten luz jeszcze raz ustawić ?? (nie robi sie tego w przypadku kiedy są samoregulatory tz. w wiekszosci aut z produkowanych przez ostatnie 10 lat dlatego tez za wiele o tym w necie nie ma) przejechalem od tamtej pory ok 3 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam sprawdź kompresje ja bym stawiał na jakiś wtrysk posłuchaj czy nie stuka wtrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekt Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 przyczyną była uszkodzona podkladka pod jednym wtryskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi