piotrasb Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 witam mamproblem z meganką (1.9dti 69tyś.) jechaŁem i stanąŁem na światŁach i już ne odjechaŁem silnik pracowaŁ normalnie a ona staŁa brak przeniesienia napędu może ktoś miaŁ ten przypadek proszę o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 CZyli jak. Wrzucasz bieg, puszczasz sprzęgło, a samochód stoi w miejscu? Polecam dokładniejsze zapoznanie sie z problemami poruszanymi na forum. Jeden wątek niżej jest: http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=1094 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Padła najprostsza rzecz na świecie! Lewa półoś w Renaultach trzyma się w skrzyni biegów na takim segerze. On wyskoczył z rowka i wysunęła się półoś na zewnątrz. Efekt? Brak napędu a licznik kręci się i można normalnie wkładać biegi. Naprawa jest prosta i tania. Odkręcamy lewą półoś i składamy ten seger. Tam pod nim jest jeszcze podkładka. Nie wolno o niej zapomnieć bo w ten sposób uszkodzimy mechanizm różnicowy. Radzę kupić ten seger nowy lub jakiś inny nie musi być w serwisie kilka milimetrów większy. I wtedy problem z głowy :) ja już to miałem 8-) [ Dodano: 2007-03-26, 16:00 ] Ten kolega miał to samo: http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Miałem identyczną sytuację. Przy przełączaniu z jedynki na dwójkę nagle stracił napęd. Kiedy bieg był wrzucony prędkościomierz chodził. Biegi mogłem wrzucać bez sprzęgła na odpalonym silniku:) Żadnych dziwnych dźwięków. a Megi stała w miejscu:( I dzięki radą kolegi ZIOLO zaoszczędziłem czas no i kase:) 1.6e 66 kW/90KM K7M A 702, skrzynia JB1 Pozdrawiam Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 mi zdarzyło się to samo w scenik 1.9 dci. Przyczyną była tulejka łącząca przegub prawy ze sworznia wychodzącego ze skrzyni biegów. Sama tulejka to koszt w ASO 80 PLN. + koszty naprawy, w sumie 230 zł. Oczywiście mój znajomy mechanik wyciągnął obydwie półosie. Zdjęcie tej tulejki w załączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_87 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Kolega z Częsotchowy - forumowicz KiQt miał objaw ten sam - tylko u niego różnica była taka, ze pierścień pekł i wszystko wymiana + części 100 zł. Pękł mu dlatego, że wrzucił bieg przy mocno skręconych kołach. Ale Ty piszesz, że to się ciągle powtarza - może masz już coś wyrobione i nadaje się do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi