maciu1 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Witam wszystkich Kupiłem ją już z takim popsutym ręcznym,jest tak że wciśnięty jest ten przycisk w dźwigni do zwalniania ręcznego i kiedy chcę go zaciągnąć nie blokuje go wcale,słychać też tylko kliknięcie jednego ząbka na samej górze. Czy czeka mnie wymiana całego mechanizmu? :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 sciagnij plastyki przy recznym, moze zwyczajnei cos jest przy zawiasie uszkodzone. w MiphI classic ojciec wyrwal jedna z nozek recznego i sie nie dalo go spuscic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laska Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam! Mam podobny problem, z tą różnicą, że zdemontowałem już plastik i wiem że jeden z elementów dźwigni pękł... Trudno w to uwierzyć, ale fakt jest faktem. Kupiłem cały element dźwigni i tu pojawił się problem: jak zdemontować schowek na tunelu centralnym, jak wymienić cały element? [ Dodano: 2009-06-10, 20:13 ] Autko to oczywiście Megi II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 W mojej megi po tym jak zablokowałem sobie dźwignię (tak jak u maciu1) musiałem wymienić całą dźwignie. Aby to zrobić potrzebny jest kanał i zdemontować trzeba osłony termiczne tłumika. Zabawy jest z tym sporo ale ok. 1-1.5 godziny i po robocie. Naprawić tą swoją dźwignie próbowałem ale u mnie strzeliła taka jedna sprężyna w dźwigni i niestety konieczna była wymiana całej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komandosadi33 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 a ja mam pytanie jak ściągnąć właśnie ta obudowe recznego. Tez mam wciśnięty przycisk już sie męczyłem z kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 tunel jest mocowany tylko na jednej śrubie i zatrzasku,jeśli o to chodzi .Wyciąga się popielniczkę i kluczem nasadowym 10 mm ,odkręca się nakrętkę pod popielniczką ,ciągnie się za tunel w kierunku tyłu ,by wyskoczył z zatrzasku potem tylną część przechyla do przodu by wyszła z dżwigni hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komandosadi33 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 chodzi mi o tą rękojęść bo mi sie blokuje przycisk od zwalniania ręcznego i chciałbym ją zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Jeżeli całą rękojeść to musisz ją wykręcić pod autem, musisz podkręcać najpierw osłony nad tłumikiem dopiero wtedy zrobi Ci się dojście do śrub, musisz jeszcze odczepić od niej linki. Najlepiej zabrać się za to w kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi