marcinpoz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zauważyłem że na głowicy zaworów sa miejsca na dwie śruby czy ktoś wie do czego one są? Cz tam powinna być jakaś osłona plastikowa czy co? a na zdjęciach innych użytkowników tego niema może sama kopułka jest z innego modelu ? Temat sprzeczny z treścią postu - proszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 To są gwinty pod sruby mocujące filtr powietrza. W innych wersjach tego silnika jest duży płaski filtr nad pokrywą zaworów. Miałem kiedyś 1.4e z takim filtrem. Teraz chyba jeszcze w Loganach występuje coś takiego. A tu przykład z Kangura: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 A czy w megankach były takie filtry montowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Tak. W 1.4 8V E7J 626. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 wiec pokrywa zaworów powinna pasować i nic mi tam nie powinno ocierać ? tak mi sie zdaje . dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Nie wiem co kombinujesz, ale ten filtr pasuje tylko do silnika z plastikowym kolektorem (wielopunktowy wtrysk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 nic nie kombinuje tylko mam taka pokrywę założona i chciałem wiedzieć czy pasuje czy ktoś tam czegoś nie przerabiał to tyle.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi