ŁysyMegane Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Mam megane 1.4 rok 97 z ktora jest taki problem ze po odpaleniu pracuje przez 2,3 sekundy poczym gasnie i tak za kazdym razem na gaz sie nie przelaczy bo za krotko pracuje, myslalem ze to pompa paliwowa lub filtr paliwa ale filtr wymienilem a pompa na krotko smiga dobze , moze ktos poratuje bo mnie skonczyle sie jak narazie pomysly Zachęcamy do wypowiadania się po Polsku i prawidłowego nazywania tematów. lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 A jak po odpaleniu silnika bezpośrednio na gazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taddow Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Sprawdź czy przewód od czujnika podciśnienia nie jest uszkodzony( gumowy wężyk po prawej stronie auta podczepiony do czarnej puszeczki zamontowanej na grodzi auta). Zobaczyć też warto silnik krokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁysyMegane Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 na gazie niema mozliwosci odpalenia taka instalacja gazowa najpierw musi popracowac na bezynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Każda instalacja tak startuje. Najpierw PB a po rozgrzaniu LPG, niemniej większość daje możliwość awaryjnego odpału na LPG. Więc jaka to instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CybiQba Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Podobny problem. Na gazie odpala śmiga bez problemu, benzyna działa od święta. Pompka włącza się jak jej się podoba... najczęściej przy jeździe po polskich dziurawych drogach. Sprawdziłem, bezpieczniki, przekaźnik włożyłem nowy, ale wciąż znika masa na pompkę. Może ktoś wie czy jest jakiś przewód masy ukryty? Megane PhI '97 1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi