Szczawik Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Witam! Mam zaje*** problem z nagłosnieniem w Megance I hatchback.....Wyciągnąłem fabryczne głośniki(oprócz tych w podszybiu) i założyłem w drzwiach głośniki 2-drożne Alpine a w półce tylnej 3-drożne JBL...problem polega na tym,że jak pogłosze na polowe skali to ani basu...żadnego efektu...A te same głośniki mam na nieoryginalnym radiu w innym aucie i jest bosko! Co może być nie tak??Czyżby to oryginalne radyjko nie pozwala wydusić mocy z glosników....??? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 ja jak wymieniłem głośniki w drzwiach na pioneery to fabryczne radio (2x8) je ciągnie i to nawet dobrze głośniki mam 50W muzycznej troszkę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 a u mnie chyba doszłem ze są jakoś kable inaczej podłączone....bo chyba normalnie dźwięk powienien isć tak ze mniej basu na przód a więcej na tył...a u mnie na odwrót jest :) Podłączyłem pioneerka ANH-P9R i tak gra....Basu z tyłu ani słychu ani widu.....kable oryginalne sa do głośników...Co radzicie??Nawet ustawiałem Faderem na tył ale basu dalej tam nie ma... [ Dodano: 2007-04-04, 21:19 ] no to pomoże ktoś z moim prolbelem?Bo dochodze do mysli ze renault ma inaczej podlaczone kable(odwrotnie) niz to jest w innych radiach.Moge sie mylic.To sa moje przypuszczenia tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joobs Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Prawdopodobnie pomyliłeś polaryzację i głośniki grają parami w przeciwfazie. Zamień + z - w jednym z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Najpierw jak chcesz zrobić tył odłacz głośniki z przodu nie radjem tylko wogóle z kabli Później najpierw weź jeden głośnik sprawdź jak gra, czy odłącz również jeden z tyłu. Jak to nic nie da to głośniki do wywalenia ale masz coś zrypane w radiu... Jak to zadziała to podłącz najpierw tył jeden, później po podłączeniu drugiego sprawdź jak gra jak będzie tył ok to weź się za przód pojedyńczo sprawdzajac oczywiście koordynując głos w tylnych wtedy i powinno być ok. Jeśli to nie pomoże to podjedź do jakieś firmy Car-audio i ci pomogą, jak będa normalni to nie wezmą złotówki za robotę, a jak coś to szykuj 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi