888EX888 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Ile by kosztowala instalacja do 1,4 16v i kogo polecacie z krakowa i okolic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 bierz tylko IV generację (sekwencja) koszt pewnie około 2500-3000 zł (porządna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 z opisu 99r więc prawdopodobnie jedna sonda więc sekwencja pięknie będzie banglała. Polecam Omegasa od LandiRenzo. Stara dobra sprawdzona konstrukcja. Długowieczna i nie gryząca sie z autem. Zadzwoń pod 501798490, montują z głową. Prawdziwi fachowcy, będziesz zadowolony. Myśle że za 3600 ogonisz z butlą w kole, choć w Renault jest to problem bo tam jest VIN nabity :-/ ale i to da sie przeskoczyć. Oni Ci podpowiedzą jak i co. Rozmawiaj z właścicielem, Januszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 no dobra dobra a jakis tanszy gaz?? co daje IV generacja?? a jakbym zalorzyl jakas nizsza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 na niższej będziesz miał różne "przygody" o których chętnie tu napiszesz :) IV generacja jest najdoskonalsza i zalecana do silników takich jak masz w megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 ale jest za droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 1. Ten silnik może mieć dwie sondy. 2. Na nic to nie wpływa. 3. Na Allegro ogłąszał się zakład z IVgen (Stag200) za 1700zł 4. Odradzam IIgen. Długo to ćwiczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 sekwencje do 2500-2700zł odradzam. Założysz badziewne wtryski i po pół roku zaczną sie sklejać i mam nadzieje nie musze tłumaczyć co to oznacza. Wprawdzie masz gwarancje rok ale ..... co po roku ??? Druga generacje w połączeniu z silnikiem 16V, kolektorem plastikowym i na dodatek zmiennymi fazami rozrządu to nieporozumienie. Po za tym wysokie napięcie to nie jest mocna strona Renault więc strzału nie unikniesz i wpadniesz w kłopoty przepływomierza. Nawet jeżeli to (cudem) sie nie zdarzy to po protu ten silnik będzie kaleczył na drugiej generacji tzn nie będzie jeździł, dużo palił gazu a do tego gasł na wolnych obrotach. Jeżeli zamierzasz byle czym ogonic to sprzedaj auto i szukaj diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Założysz badziewne wtryski i po pół roku zaczną sie sklejać No jest to część prawdy. Efekt przez Ciebie opisany to domena Matrixów, czyli instalacja Diego lub teraz Ego z firmy KME. Ale matrix to jednak nie najtańsza z listew. Średnio ok. 500zł. Znacznie tańsze (o połowę) Valteki sa bardzo przyzwoite. Moje niedługo będą miały rok od założenia i póki co (odpukać) są bezawaryjne. Podsumowując Odradzam Diego/Ego (mie tylko ze względu na listwe wtryskową) Polecam Stag 200/300 O drozszych nie piszę bo określiłeś swoje priorytety. Ja po długim zgłębianiu tematu założyłem Staga200 i jestem zachwycony. Nie tylko jego pracą ale i rozwiązanami techniczno programowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 no dobra podradzacie 2 generacje ai chwalicie 4 a co z 3 jak ona by sobie dawala rade?? nie bede jezdzil tym autem tak dlugo zeby mi sie zwrucil gaz za 4tys myslalem raczej o czyms w granicach 2tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 za dwa tysiące zepsujesz auto i zniechecisz sie do LPG. Nie "wyjeździsz" 4000zł to nie montuj wcale bo do tych za 2000zł przy pierwszym gorszym strzale dołożysz na dzień dobry kolejne 2000 na naprawe i dalej będziesz miałtylko 2gągeneracje tym razem za 4000zł. Tutaj http://www.rybacki.pl/query/query_lista.php?kat=21 masz najprościej wytłumaczone nazewnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 IIIgen to taka wersja przejściowa. Teraz chyba nawet cieżko znaleźć zakład który to montuje. Albo II albo IV. Obawiam sie że za IIIgen teraz zapłaciłbyś więcej niż za IV. Jeżeli szukasz czegoś za 2000zł to dozbieraj 500zł i bez problemu założysz IVgen i będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 dobra jak mi sie uda znalezc jakis tani gazik 4gen to zalorze taki ale jeszcze na koniec czy mogl by mi ktos wytlumaczyc co mi da ta 4 gen zamiast 2 oprucz mniejszej awaryjnosci co ze spalaniem spadkiem mocy itd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 to zupełnie inna tijechnoligia :) po krótce : w II masz parownik, stałą ilość gazu w dolocie i tylko krokowcem wpuszcane w dawkach do całego dolotu. Nie diagnozuje sie sam i z sondy widzi tylko zapotrzebowanie lub nie taki układ zerojedynkowy. W IV masz też zasilanie w dolot ale w każdy na każdy cylinder odzielnie przez odzielne wtryski. Komputer od gazu zbiera dane na podstawie komputera benzynowego i cały czas "uczy sie" sam (dostosowuje wtrysk gazu). Wtrysk jest na tyle precyzyjny że praktycznie nie jest możliwy cofniecie sie zapłonu w dolot tzw typowy "strzał gazu". Na drugiej generacji auto traci ok 20%mocy i spala 10-15% gazu więcej. W IV generacji praktycznie moc i spalanie zostaje w parametrach jak na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 a co myslicie o zalożeniu używanej instalacji 4 gen?? wiem wiem używka to nie to samo co nowa ale zawsze dużo tansza [prosze dbac o poprawnosc gramatyczna wypowiedzi... DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi