Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Skąd taki nick na forum?

SnakeEyes

Rekomendowane odpowiedzi

To ja swój też wyjaśnię.

Gdy zacząłem szukać samochodu dla siebie (którym został właśnie Scenic) wszystkim trułem że musi być koniecznie z silnikiem Diesla. A że to szukanie trochę trwało, słowo "diesel" z moich ust padało dość często aż w końcu zaczęli na mnie tak mówić. Najpierw w domu, później znajomi...

Gdy rejestrowałem się na różnych forach, postanowiłem właśnie tej nazwy użyć, lekko ją zmieniłem, (zamieniając -es na "z" tak jak się wymawia) i powstał dizel.

A 2834 to numer rejestracyjny mojego poprzedniego autka

Teraz żałuję że ten nick udziwniłem, bo kilka razy spotkałem się z opinią że jestem analfabeta i nie wiem jak się diesel pisze :evil: :evil: :evil:

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

W domu pojawił się komputer klasy PC. Powstała sieć osiedlowa, łącząca trzy bloki na kablu BNC ( ach to były czasy, latania po dachach i szukanie gdzie jest przerwa lub zwarcie :) ) czasy quakowania. Wtedy obowiązywał i dalej go czasem używam nick anturek ( cała pisownia małą litrą ) od imienia Artur. Przesiadując w kafejkach internetowych człowiek dowiedział się co to virusy i backdory. Trzeba było sprawdzić jak to funkcjonuje :) Prosiak, chyba najbardziej znany program typu backdoor serwer-klient, w pewnej swej odsłonie działał na zasadzie login hasło ( albo pomyliłem go z innym :) ) i tu pierwszy raz posłużyłem się nickiem z filmu z młodą Angeliną Jolie i Johny Lee Millerem - tak, Hakerzy. Jakkolwiek tam funkcjonował jako Zero cool, a ja postanowiłem go zmodyfikować troszkę i tak zamieniłem zapis na 0cool. Także drodzy koledzy i koleżanki, na początku jest 0 - zero a nie duże o :) Ale do przekręcania nicka już się przyzwyczaiłem ;)

Najczęściej jestem fredi ale to zależy czy nie jest zajęty. Oryginalne imię zostało spolszczone.

Nick pochodzi od imienia głównego bohatera serii horrorów Koszmar z ulicy Wiązów. Jak ktoś oglądał to kojarzy kim jest Freddy Krueger :)