meganescenic Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam! Mam problem, pękła mi szyba przednia od samego dołu. Nie było żadnego odprysku po kamieniu itp., tak sama z siebie pękła :shock: Z tego co widzę to chyba się powiększa, jest już ok. 30 cm długości, pionowe pęknięcie. Z tego co widzę to na szybie są numery, jak wymienię na inne numery to osoba kupująca będzie mówiła, że samochód powypadkowy :-o Jaki jest koszt wymiany takiej szyby?, (montaż+szyba), na allegro ceny mocno zróżnicowane poza tym nie widzi mi się zamawiać szyby z allegro pocztą. Chciałbym ją najpierw zobaczyć... W ASO pewnie koszty kosmiczne? słyszałem o nawiercaniu i niby ma nie iść dalej, ale to też tylko do przeglądu :-/ Z góry dzięki za odp. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Co do wymiany to możesz to zrobić w ASO (pewnie ze 2k zł) albo w firmie typu Jaan Glass (400-700 w zależności od szyby). Jak boisz się, że ktoś będzie twierdził, że auto powypadkowe, to zrób zdjęcia szyby. Dodatkowo możesz poprosić firmę w której wymieniasz aby napisali coś w stylu, że wymiana z powodu pęknięcia oraz trzymać starą szybę w garażu. Używane szyby sobie odpuść. Moim zdaniem jak wymieniać to tylko na nową bez odprysków i rys. W nocy na pewno odczujesz różnicę Warto się zastanowić nad przyczyną takiego pęknięcia. Auto ma 10 lat więc jeśli miało kiedyś jakąś przygodę to może buda już zaczyna pracować :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganescenic Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Dzięki za szybką odpowiedź! 2k pln raczej za dużo... W zależności od szyby? Są różne? Słyszałem o jakiś solarnych etc. Co do zdjęć i porad tak też zrobię. Warto się zastanowić nad przyczyną takiego pęknięcia. Auto ma 10 lat więc jeśli miało kiedyś jakąś przygodę to może buda już zaczyna pracować :-/ rozpórka ? Oby nie było tak jak mówisz. Przygód większych z tego co mi wiadomo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturWa Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Znacie może jakiś warsztat ( Warszawa i okolice ) gdzie mógłbym wymienić taką pękniętą szybę na tą za 400 PLN ? Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Googlarka twoim przyjacielem powinna być (czy Ci się po prostu nie chciało?) : AutoGlass Jaan Krajowy lider w zakresie naprawy i wymiany szyb samochodowych. Dane kontaktowe 03-276 Warszawa, woj. mazowieckie ul. Artyleryjska 93 tel.: 022 594 04 04 http://www.jaan.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi