piotrek18 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam koledzy mam takie małe pytanko mam zamiar kupić sobie Renault Megane z 2003 r 1.9 dci 120 koni czy polecacie ogólnie taki samochodzik w wersji 3 drzwiowej 130k przebiegu turbo po regeneracji nowy rozrząd pompowtryskiwacze sprowadzona z włoch na co ewentualnie miałbym jeszce zwrócić uwagę jazdy probnej za bardzo nie będe mógł odbyć bo nie jest zarejestrowana martwi mnie jedynie taki zniszczony trochę napis na gałce z nr biegów a skóra na skrzyni i kierownicy w bdb stanie czy jest możliwe takie zjawisko czy było coś kombinowane i koledzy czy mogliyście powiedzieć jak ze spalaniem w takiej lali i dynamiką chodzi mi o elastyczność itp ;p pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 No cóż ,za wiele to nam faktów nie rzuciłeś a co do gałki to może jest miła w dotyku i kierowca lubił ją głaskać -To wytarcie o niczym nie świadczy turbo po regeneracji nowy rozrząd pompowtryskiwacze A skąd to wiesz? - tutaj byłbym ostrożny :-| ze spalaniem w takiej lali i dynamiką chodzi mi o elastyczność No żyć nie umierać ,momentu masz tam 200 Nm więc na piątce spokojnie wyprzedzasz a spalanie :) od 4 do 5 w trasie a miasto do 6 Jak to jeden z naszych forumowiczów pisał DCI RZĄDZI :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek18 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Kolego co do części wymienianych to wiem co było bo sprzedaje to mój dalszy sąsiad kupił ją w ITALY z uszkodzoną turbiną i tutaj w PL ja zregenerował i założył no i od razu zmienił rozrząd i pompowtryskiwacze bo 1 coś szwankował co do faktów to na razie sam więcej nie wiem ;] byłby to mój 1szy klekociak i nie wiem tak na co bardzo patrzeć ;p serwisowana była bo są jakieś naklejki z Renault na silniku że olej zmieniany itp ale nie jestem w stanie tego potwierdzić porobie fotki i zobaczycie thx za tak szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 No żyć nie umierać ,momentu masz tam 200 Nm więc na piątce spokojnie wyprzedzasz a spalanie od 4 do 5 w trasie a miasto do 6Tomik,proszę Cię :roll: jakie 200nM???Kolega pisze o 120 konnej megi.I ze spalaniem też troszeczkę zaniżyłeś,można śmiało do Twoich danych po literku dorzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek18 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Koledzy piszę o wersji 120 konnej ;p F9Q bodajże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 No fakt waldek -nie spojrzałem dokładnie !!!! Ale to tyż dci i dobrze lata !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 1. W dCi nie ma pompowtryskiwaczy 2. Przebieg mało realny. 3. Jak padł wtrysk to bardzo prawdopodobne, że za chwile poleci reszta - tym bardziej, że turbina zarżnięta :roll: 4. Cena musi być bardzo atrakcyjna z ewentualnym zapasem na wymianę wtrysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Co do przebiegu to może być realny, sprawdz w ASO co ci powiedzą na podstawie VINu auta. Ja kupowałem swojego to miał przejechane okolo 96000 (auto z 2004 roku). Jak sprawdzilem VIN w ASO to okazało się że 18 miesiecy wczesniej przy przebiegu 82 000 auto bylo w ASO we Włoszech. Na podstawie tego kiedy zostało wyrejestrowane nie sadze aby ktoś chciał przekręcać licznik dla 10 000 czy 20 000 km. Poza tym mechanik z ASO tez powiedział że po silniku nie widać aby faktycznie był kręcony (ocenił po stanie wygrzania pewnych elementow silinka). Co do wstrysków to 1.9 DCi o ile sie nie myle to jest Common Rail a nie pompowstyskiwacze. Dlatego też z tym wtryskiem coś mi śmierdzi - sądze że na wyświetlaczu (albo po podlaczeniu silnika pod komputer) pojawiał sie komunikat w stylu "Check injection" i sprzedający pisze że wtrysk wymieniany a tak naprawdę powodem mogła być świeca żarowa. Dlatego wszystko musisz sprawdzić sam przy pomocy zaufanych mechaników. Co do samej turbiny to już tak naprawdę licho wie - wyjdzie w praniu więc targuj się na okoliczność regeneracji turbiny. Co do gałki zmiany biegów to ja w swoim też mam przytartą - a mechanik z Aso powiedział że to normalne że gałki się tak wycierają, zresztą jak poczytasz to forum dokładniej forumowicze potwierdzą to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek18 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 No dzięki dzięki a porady pewno przez ewentualnym zakupem rzucę ją do ASO i dam znać co wyszło jeszcze muszę przespać się z tematem ;] (no i macie racje że w megi jest Common Rail a nie jak w "ludowozach" (tdi);] pompowtryskiwacze:D) co do turbo to jest ono po regenracji i ma gwar na rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiertus Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 gałka się wyciera nadmierne i nie czytelne napisy to ma duży przebieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Gałka już po 80 000 km może być wytarta. Zależy czy kierowca lubi trzymać dłoń na gałce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ja lubię tam trzymać rękę, jak nie mam akurat kobiecego uda pod ręką :D Przejechałem już prawie 60kkm i nadal jest jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 N mojej, przy przebiegu( z licznika) 155kkm nic nie widać. Gdy kupowałem Meg przebieg 145 kkm już była wytarta. Trwałość nie jest jej atutem ;-) U mnie po 200111 wcięło plakietkę z rozkładem biegów, ale gałka nie wygląda na szczególnie wytartą - w mojej ocenie w kazdym razie;) No nie jest funkiel-nufka, ale nie ma mocnych wygładzeń (te ma kierownica dla odmiany... w dolnej części) u mnie wygląda raczej na wypolerowaną :D. [ Komentarz dodany przez: DrNO: 2009-05-15, 11:25 ] Temat został wyczyszczony. Do dyskusji o ilości rąk na kierownicy zapraszam TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi