bronius Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Moja matka ma passata 99, od nowości u nas. Przeleciał już 180tkm i absolutnie nic się z nim nie dzieje, ani razu nie był w serwisie poza okresowym przeglądem. Zawsze serwisowany w ASO. Naprawdę Renault przy przebiegu jak passat (miałem wcześniej clio przy takim przebiegu i teraz jedno megane ma taki) już zaczynało się sypać, a w tym passacie wszystko ładnie działa i we wnętrzu nic nie puka/stuka/trzeszczy. Ciężko w to uwierzyć, ale tak jest, rodzice zawsze średnio co 3-4 lata zmieniali auta, ale odkąd ten passat jest u nas to aż żal go sprzedawać bo jest bezawaryjny. I to się nazywa jakość. Kwestia stylistyki jest dyskusyjna bo każdemu co innego się podoba więc tego tematu nie poruszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 też mam wrażenie, że wszystko zależy od modelu czy stylu jazdy ... Mój wujas miał Pasata, około 8 letniego, i co jakiś czas musiał wydawać kasę ponad normę. Za to mój ojciec miał Uno, gdy kupował miało 6 lat, przez 4 lata nie musiał prawie nic robić! poza tym co trzeba (olej itp.). Fakt ze w piątym roku użytkowania nagle uzbierało sie tego sporo, ale i tak wyszło dosyc tanio, bo części mozna dostac tanie (wymiana wielu częsci poniżej 1,2 tzł). Nawet nagle w ciągu pół roku pojawiła się rdza :) widać do 10 lat trzymają się bdb, a potem ... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No to fakt. Blachy w Fiacie wytrzymuja 10 lat i tutaj nie mozna miec zastrzezen. Trzeba przyznac ze Fiat nie jest droga marka wrecz jego auta maja jedne z najnizych cen. Ale na blache nie oszczedzaja. Mialem w rodzinie pare lat temu Punto. Od nowosci i pojezdzilo 10 lat i nic nie trzeba bylo robic. Kolega ma 11 letnie UNO i teraz sie zaczyna pojawiac rdza. No ale w Megance II przednie nadkole jest juz z tworzywa. A w Espace III prawie cale auto bylo wykonane z tworzywa. Ja widze wiele plusów w takim rozwiazaniu. Nie ma rdzy, auto mniej wazy itp. Fakt jak peknie trzeba kupic nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Trabiki nie rdzewieją aż do dziś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ale się rozpuszczają na słońcu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ja bym tu fiata uno nie przyrównywał do punto bo to jest róznica najmniej dekady jakość się naprawdę poprawiła i coś mi się wydaje że producenci wszystkich marek zweitrzyli o co chodzi i te obecnie samochody nie bedą już takie trwałe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 jest tyle elektroniki, która i tak sie psuje, że takie sprawy jak zawieszenie czy korozja, to by mogli robic perfekt! :) Tym bardziej, że w elekrtonice to akurat ludzie sobie nie pogrzebią sami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glide Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Wracając do początku tematu osobiscie polecam Megane! a jak! w koncu to dobre auto i mnie nie zwiodlo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a ja nie znajac ani jednego ani drugiego egzemplarza postawilbym na Leona. Po prostu nowsza konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Ja widzę podobieństwo M I ale tej po 2000r z Nissanem - porównajcie kratki przednie. Od tamtego czasu wstawiano chyba te same silniki diesla dci do Nissana i Ranault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Renault powiedzmy, że jest obecnie powiązane kapitałowo i personalnie z Nissanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi