pawelsonx Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Przymierzam się do zakupu tego samochodu, w irlandii. Teraz posiadam carisme 1.9 z silnikiem renault i jestem zadowolony ale potrzebuje coś większego. Zwracam się do was bo macie jakieś doświadczenie z tym modelem. 1 Na co zwrócić uwagę przy zakupie? 2 jakie silniki polecacie zainteresowany jestem jednostką benzynową? 3 który rocznik?W grę wchodzą rocznik od 2000 z dużym silnikiem lub 2003 z silnikiem 1.4 16v 4 Od którego roku w tych modelach montowany jest system OBDII do diagnozy? Mam możliwość przetestowania przed zakupem tym interfejsem. 5 Jest też opcja że jak mi się znudzi w Irlandii to chciałbym nim wrócić. Słyszałem że niektóre wersje mają ścianę grodziową przykręcaną. Na forach o anglikach piszą że od 2002 renault to wprowadził ale chciałbym się upewnić. 6 Czy scenic ma jakieś typowe dolegliwości na które trzeba uważać Proszę o rozsądne porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi