PatrykGDA Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam wszystkich. Chciałbym sprawdzić w jakim stanie są filtry w moim Sceniku I ph I. problem jest w tym ze nie mam odpowiednij książeczki, a jak zajrzałem pod maske to nic filtropodobnego nieznalazłem, prócz filtru paliwa. Mogłby mi ktoś pomóc? Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 A jesteś pewien, że to był filtr paliwa? Bo z tego co wiem jest on na zbiorniku paliwa. Chyba, że masz dizla, co nie wynika z opisu. Filtr kabinowy - przy schowku pasażera. Filtr oleju z przodu po lewej przy alternatorze Filtr powietrza - no.. tu bym musiał zobaczyć jak to wygląda u Ciebie pod maską, ale na pewno masz czarną karbowaną rurę, która biegnie od przodu samochodu do filtra powierza, idąc za nią dojedziesz gdzie masz filtr. Jest jeszcze filtr par paliwa, znajduje się przy prawej lampie (przynajmniej u mnie) ale jego generalnie się nie wymienia. No i filtr oleju automatycznej skrzyni biegów, ale to Cię chyba nie dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 to to chyba nie był filtr paliwa, juz sam nie wiem. Spojrze jeszcze raz. Wiesz moze jak dostać się do filtru kabinowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Wiesz moze jak dostać się do filtru kabinowego? Zanurkuj pod schowek, przy konsoli centralnej jest klapka przykręcona śrubką, odkręcasz śrubkę, przesuwasz klapkę w kierunku kabiny i filtr wypada. jest to dokładnie opisane łącznie z manualem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1wania1 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 u mnie w scenicu 1,9dti jest tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choper Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 megi coupe I 2002 rok - gdzie szukac filtra paliwa? - prosze o pomoc - na zbiorniku paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Uklęknij przy prawym tylnym kole, na baku, z przodu, zobaczysz taką "puszkę" śr. 5 cm długości chyba 10, wchodzą do niego dwa przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerman Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 jak już znajdziesz filtr paliwa to ostrożnie ściągaj przewody bo się zalejesz paliwem . peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choper Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 oki dziekuje wszystkim za pomoc i przepraszam ze tak dlugo to trwalo a teraz do meritum - filtr paliwa - ni ma - nie moge odnaleźć - mialem to szczescie (w nieszczesciu) że obok stala megii ale jakies 3 lata starsza - nie pamiętam dokladnie - i ona tak ona tak, ona filtr paliwa ma po prawej stronie zaraz przed bakiem - ustawiony prostopadle - ale u mnie w tym miejscu bak ulozony tak samo, przewody ida, ale filtru nie ma <zalamka> wiec ponawiam pytanie gdzie szukac? - moja renia jest z drugiej polowy 2002 roku - wiec to bedzie pewnie jedno z ostatnich wydan w budzie "I" - uslyszalem ze moze byc z pompą paliwa ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumiskoz Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 A moze mi ktoś powiedzieć gdzie się znajduje filtr kabinowy w renault megane II 1.6 16v ?? I jak tam sie do niego dobrac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Proszę: PS Okładziny progu nie trzeba ściągać tylko wystarczy odchylić, jak równiez wystarczy lekko wysunąć schowek i od dołu mamy dostęp do filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 A przed wymianą PP łamiecie go czy wsadzacie w całości. Nie polecam filtra " Sędzisław " szyby parują tak jak za 5 letnim orgyinale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 kepa416, w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awex23 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Ja lamie zgodnie z nacieciami - roluje go i nie musze sciagac/odkrecac schowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi