brzuhin_tdi Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Renault Megane '96 1.4 224.000 km. Samochód przy skrecie w prawo starcił napęd, usłyszałem jakieś zgrzytanie tak jakbym bieg wrzucał bez sprzęgła. Do tego jeszcze silnik mi zgasł i nie chciał odpalić (rozrusznik chodzi tyle ze auto ma problem z odpaleniem). Przy okazji poczułem lekką woń spalonej gumy (żaden z pasków klinowych nie padł). Proszę o pomoc i z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRACHU Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 a może pasek rozrządu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzuhin_tdi Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 wymieniam regularnie. ten ma chyba ze 40 tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Może sprzęgło się posypało... przy takim przebiegu to jeśli nie było wcześniej zmieniane to całkiem możliwe. Wczoraj u siostry w megance zmieniliśmy sprzęgło po 175.000km i było starte tak, że część nitów było pozrywana, docisk był cały porysowany, a łożysko oporowe dosłownie się rozsypało przy demontażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzuhin_tdi Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ale czy to uzasadniołoby fakt, że silnik nie chce zapalić? może to głupie pytanie ale proszę o wszelką pomoc z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 A czy rozrusznik lekko kręci? Jeśli tak to raczej sprzęgło nic wspólnego z zapalaniem nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzuhin_tdi Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 lekko kręci jak zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 A może jak ci łupneło to wyskoczył wyłącznik awaryjny. Poszukaj w komorze silnika takiego czerwonego włącznika (okolice akumulatora- chyba) i wciśnij go od góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzuhin_tdi Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Skoczę spróbuję! Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 jak sprzęgło poszło, to silnik ze skrzynią biegów jest tak jakby zestawiony na sztywno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzuhin_tdi Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 jak sprzęgło poszło, to silnik ze skrzynią biegów jest tak jakby zestawiony na sztywno... mogę prosić jaśniej? laik jestem dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 a znalazłeś ten włącznik? bo on jest od strony kierowcy przy puszce z bezpiecznikami w komorze silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 mogę prosić jaśniej? chodzi mi o to, że możliwa jest sytuacja w której np docisk sprzęgła z tarczą sprzęgła się sklei lub np pójdzie mechanizm dociskający i wtedy nie ma jak wysprzęglić i na skutek tego że sprzęgło trzyma i auto stoi silnik nie będzie w stanie odpalić skrzynia działa Ci normalnie tzn, możesz biegi zmieniać? bo jak możesz to odpada opcja z ze sklejonym sprzęgłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzuhin_tdi Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 a znalazłeś ten włącznik? bo on jest od strony kierowcy przy puszce z bezpiecznikami w komorze silnika dzieki za pomoc ale tam wszystko gra [ Dodano: 2007-04-12, 08:09 ] Już wiadomo co to było. Półoś cała w strzępach a zapalić nie chciał bo nie miał paliwa w baku. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 temat uznaje za zamkniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi