bartekk Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Witam. Szukam dla żony samochodu, rozważamy zakup modelu: Renault MEGANE II LUX PRIVILAGE 1.6 benzyna. Samochód jest z roku produkcji: 2005, 45 690 km, (udokumentowany przebieg, salon polski) Moje pytania są następujące: Jaka jest awaryjność tego silnika, co się często psuje w tych samochodach, z jakimi naprawami muszę się liczyć w najbliższym czasie? Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Jaka jest awaryjność tego silnika, co się często psuje w tych samochodach, z jakimi naprawami muszę się liczyć w najbliższym czasie? Nijaka, nie ma reguły. Z tymi z jakimi trza się liczyć po kupnie auta używanego. Wymiana pasków, filtrów i płynów. 45 690 km, (udokumentowany przebieg, Tu trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 bartekk, z tego co wiem w tym modelu wystepują problemy z kzfr (koło zmiennych faz rozrządu).Dosyć kosztowna naprawa,najlepiej sprawdzic w ASO czy nie było robione albo czy nie jest to powodem sprzedaży autka. Na pewno nie zaszkodzi sprawdzić auto przed zakupem w autoryzowanej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekk Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Przebieg jest udokumentowany, samochód był kupiony w polskim salonie w którym był cały czas serwisowany. Samochód jest na 6 miesięcznej gwarancji ASO Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c4info Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 pewnie czarna ta MII z Modlińskiej ?? Dziś ją kupiłem, ale jakby co wiem kto chce sprzedać taką samą wersje wyp. tylko 1.9 dci 5 drzwi i panoramiczny dach. Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek77 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 chyba nawet wiem która kupiłes http://www.wroom.pl/samochody-renault-mega...-benzyna-s.html sa inne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi