Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pomocy !!! potrzebuję waszej porady zanika z

Rekomendowane odpowiedzi

a Wiec tak megi ogolnie stoi na parkingu firmowym bo mam sluzbowy wozek . ktoregos pieknego dnia chcialem sie nia przejechac i kicha nie odpali. Z tego co wiem padla podczeriwen i immo . elektryk wywalil mi immobilajzer z komputerka odciał zasilanie immo i wstawil nowy sterownik centrlnego zamka . i super auto odzylo ale teraz mam kolejny problem

po jakiejs 0,5 - 1 h jazdy gasnie mi zasilanie nie mam wtedy kierunków awaryjnych , wycieraczek i szyby elektrycznej kierowcy. elektryk stweirdzil ze brak zasilania w skrzynce kolo akumlatora wiec przeczyscilem styki bezpieczniki i to samo sie dzialo. wiec wywalilismy to chwilowo spielismy na krotko i dalej lipa. wyciagnal wiec caly modul ten w srodku z bezpiecznikami i stwierdzil ze 1 z przekazników sie przytopil i jak sie zagrzeje to nie przepuszcza pradów . wiec skoczylem na szrota kupilem nowy modul iiii ........... dalej lipa :P

objawy przy starym module . jak przekrecil stacyjka wszystko dzialalo ale jak odpalil silnik po 5 sek brak kierunkow awaryjnych wycieraczek szyby keirowcy i alarmu. jak zgasil silnik znowu wszystko chodzilo. jak zdjal;em kleme akumlatora a zalaozylem ja znowu to autko znowu dziallalo przez ok 1 h dopoki sie znowu nie pojawily sie cyrki.

objawy przy nowym module. podobne tylko ze teraz po wylaczeniu silnika juz nic nie dziala <piwko>

prosze pomozcie mi chcialbym juz na sezon wiosenny pojedzic Moja Megi a poki co dalej bidulinka stoi na parkingu :P

temat uwazam za zamkniety :P okazało sie ze driver na module sie przegrzewa od zamontowania xenonów i jak sie przegrzeje to robi takie jajca. xenony trzeba puscic nowa instalacja i bedzie po sprawie :P