misiek1979 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Mam mały problem ze swoją/żony Megi 1,6 Ph1 1996 a chodzi o dziwny przewód który znajduje się przy lewym błotniku (patrząc od przodu). Jest tam taka owalna rzecz na którą wchodzą dwa przewody jeśli jeden z nich zdejmę to Megi lata jak wściekła jeśli założę to się muli. Wg mnie ma to coś wspólnego z układem paliwowym doszedłem po przewodach ale nie wiem co to jest i do czego służy czy mogę jeździć z zdjętym przewodem czy raczej nie wskazane. Jak kupiłem Megi to chyba było zdjęte (ew. spadło podczas jazdy) i chodziła jak wściekła jak założyłem ten przewód to zero szans na przyśpieszanie. Dla Adminów jeśli jest to gdzieś opisane to proszę o przeniesienie. Niestety nie wiem co to za rzecz i do czego służy i opcja "szukaj" nie działa. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1979 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Rozumiem wylać to co tam jest i później powinno być ok ?? Ale po co ta puszka jeśli jeździ bez tego. Do czego na dokładnie służy, możesz mi wyjaśnić zasadę działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2125 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Filtr par paliwa. Działa tak, że pochłania pary paliwa jak ich jest za dużo otwiera zawór i benzynka, która w nim się skropli zasysana jest do kolektora ssącego.Ale tego raczej się nie wymienia, ja przynajmniej nie natrafiłem na takie zalecenie z tym, że nie szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi