torek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 No właśnie, czy ktoś już przeprowadzał taką operację?? chodzi mi o usunięcie całego tego plastiku który łączy się z przepustnicą. z tego co zauważyłem na fotkach wyjętych silnków, to jest to dość pokaźny plastik :shock: tak więc pytanie, czy jest jakiś humanitarny sposób wyjęcia go bez podnoszenie, czy wyciągania całego silnika? a chodzi o silniczek K4M 1,6 16V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaho24 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Do filtra powietrza jest łatwy dostęp. Nie ma mowy o ruszaniu silnika!!! Odpinasz rurę i odkrecasz 2 wkrety i zdejmujesz obudowe filtra. wyjmujesz wkład, wstawiasz nowy i montujesz na odwrót pokrywe, rure i po robocie. Filtr jest mniej wiecej na środku przy podszybiu. Pozdrawiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 hehhe...tylko widzisz... mi chodzi o zdemontowanie tego całego plastiku ( czyli de facto obudowy filtra) ale aż do samej przepustnicy. chcę poprostu to wywalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi