jack55 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam, proszę o radę; mam możliwość kupna Scenica z 2002roku, 1,9 DCI moc 120KM. Jest przywieziony z Holandii, ma jak na ten rocznik, udokumentowany mały przebieg 130tys km. stan zewnętrzny idealny, jak nówka. Nie znam tego typu silników i tu proszę o radę, ile jeszcze taki silnik "pożyje" i na co zwrócić przed kupnem szczególną uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jesteś pewien że to Scenic II? Podejrzewam że to jedynka, więc będzie miał 102 KM a nie 120. Jak poprzedni właściciel dbał, to jeszcze pojeździ, w przeciwnym razie będzie trzeba sprawdzić co nieco przed kupnem, np turbinę, wtryski. Reszta jak w innych autach - sprawdź czy elektryka działa i czy rzeczywiście bezwypadkowy. Najlepiej podaj link do ogłoszenia, lub wklej zdjęcia tego samochodu to już się go "rozpracuje" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarqk20 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 ile jeszcze taki silnik "pożyje" jesli był dobrze utrzymany to pożyje bardzo bardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack55 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 meganecoupe02, nie jest w necie ogłaszany. Gość czasem przywozi COŚ, jak mu wpadnie w oko i proponuje znajomym. W papierach napisane 120KM?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Więc wynika z tego że to jednak Scenic II (chociaż ciągle mam przeczucie że to jedynka po liftingu ). Jeżeli to Twój dobry znajomy i masz do niego zaufanie to czemu nie? Przebieg wydaje się mały jak na zachodnie auto, ale wszystko jest możliwe. Obejrzyj na spokojnie, sprawdź w serwisie lub jakimś warsztacie koszt do 300zł, które warto odżałować żeby się nie wpakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack55 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 meganecoupe02, dzięki, dzisiaj się do niego wybieram, porobię zdjęcia i ...zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpirek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Moim zdaniem ti scenic I faza II, w 2002 nie było scenica II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack55 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 mpirek, czyli taka przejściówka? Może ktoś się wypowie na temat jakości, wad i żywotności tego auta. Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpirek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Coś w tym stylu, dopracowany scenic I po lifcie (m. in. powiększone przednie reflektory) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack55 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 tak ja pisałem wcześniej, dołączam zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 czyli tak jak podejrzewałem, Scenic I phII. Jeżeli zadbany i nie kombinowany to warto się zainteresować On ma 102KM, 200NM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack55 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 meganecoupe02, miałeś rację, on ma 102KM.Muszę w nim wymieć rozrząd, oleje i ponoć to wszystko. Ile ta wymiana może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Koszt takiej usługi zależy od warsztatu, myślę że 1500zł to już maksymalne maksimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack55 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 meganecoupe02, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi