cocker999 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 witam. Ostatnio montowałem w aucie listwy LED pod lampami. Po ich zamontowaniu nie świaci żarówka od postojowek. Robilem tak: 1) odpiołem kostke. 2) ściagłem gume (osłone z kostki) 3) podpiołem sie pod światła mijania i tu przez przypadek naciąłem kabelek od postojówek 4) zaizolowałem wszystko. 5) założyłem gumke i wpiołem kostke wszystko działa oprócz postojóki od strony kierowcy, czyli jedna strona. Po stronie pasażera zrobiłem tak samo tylko nie naciołem kabelka od postojówek i tu działa wszystko. Sprawdzałem czy jest napięcie, i tak po stronie pasażera normalnie bo wszystko działa, ale po stronie kierowcy nie ma napięcia. Sprawdziłem w kostce i odkleiłem izolację i tam też nie ma. Trochę to dziwne ponieważ to tu zaczynają się kable i pożniej biegną do strony pasażera. macie jakieś sugestie co zrobic ? Czy tak ciężko pisać w naszym języku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesterday Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 to są światła pozycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 tak są to światłą pozycyjne. Dalej nie wiem czemu jedno nie świeci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A ta listwa się świeci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ale listwy podlaczylem pod światła mijania. Więc z nimi nie ma nic wspólnego. Tylko podczas podłączenia naciołem kabelek od świateł pozycyjnych, zaizolowałęm ale nie wiem czemu nie świeci? Wogóle nie ma napięcia w tym kabelku (sprawdziłęm tam gdzie powstało przecięcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 W takim razie, czy sprawdziłeś bezpiecznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ale czemu z jednej strony świeci a z drugiej już nie? jakby była wina bezpiecznika to chyba oba by nie świeciły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 jakby była wina bezpiecznika to chyba oba by nie świeciły? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 a nie, są 2 strony - są dwa bezpieczniki no i mnie zdunman uprzedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 bezpieczniki są koło kierowcy? kurcze a wiecie które to bezpieczniki? patrzyłem tam ale ja się na tym nie znam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 koło kierowcy, to wyjmuj wszystkie po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Tak, na lewym boku deski. Po drugiej stronie maskownicy od bezpieczników jest wszystko rozrysowane. Ja niestety nie pamiętam. Tam też powinny znajdować się zapasowe bezpieczniki i chwytak do ich wyciągania. [ Dodano: 2009-04-10, 11:53 ] Może, ktoś ma rozpiskę ? Widziałem gdzieś na forum, ale tak na szybko nie mogę znaleźć. [ Dodano: 2009-04-10, 11:58 ] Pozycyjne: Lewe F11 7,5A Prawe F13 7,5A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 dzieki chłopaki. jak skończe prace to poszukam. mam nadzieje ze to będzie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi