Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

problemy z elektryka ...

Rekomendowane odpowiedzi

witam szanownych forumowiczow ...

jestem tu nowy wiec prosze o odrobinke wyrozumialosci ... oczywiscie nie zwalnia mnie to myslenia i szukania zanim napisze ale problem mam dosc zlozony ... ale do rzeczy ,...

moja kochana malzonka posiada renault megane 1,4 z 96 roku ... niestety ni ejestesmy w sta nie podpiac radia ... brak zasilania na kostce ... ponoc jakis modul (tak twierdzi mechanior) ... w sumie to nie dziala kilka rzeczy ...

1. Radio

2. Oswietlenie nad lusterkiem w srodku

3. Piszczek od wlaqczonych swiatel

4. Przeciwmgielne z przodu

5. Zegar (jest zamiast obrotomierza) dziala tylko na wlaczonej stacyjce ...

moze to faktycznie jakis modul ... mam gostka co mi to moze z francji zwiezc .. ale nie wiem co ... moze jakies sugestie co sprawdzic ??

pozdrawiam

Krzysiek

mala zmiana ... halogeny nie dzialaja bo sa odciete :-/ ... bezpieczniki wygladaja na wporzo ... jakies sugestie co sprawdzic ?

[ Dodano: 2009-04-13, 20:34 ]

juz wiem ... chyba ... bawilem sie dzis z miernikiem ... nie wiedziec czemu na zlaczu ktore ma dzialac jako batery+ w kostce radia zamiast pradu jest masa ?!?!?! ... poszedlem po kablu i dotarlem do skrzynki bezpiecznikow ... nie ma nic po drodze ... wiec ze najprawdopodobniej jest to cos zwalone w module BSI ... no i na allegro masakra ... kilka sztuk i w takich cenach ze rece opadaja ... na co zwrocic uwage przy doborze ... jakies symbole numery ?? ... czy jak wyglada identycznie to moze byc ?? ... kolega pewnie niebawem znowu pojedzie do francji to by to wygrzebal - nie ma duzo roboty ...plizzz help