adriano07 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam wszystkich.Jestem nowym forumowiczem jak i posiadaczem Meganki 1.4e.Mam pytanie dotyczace wolnych obrotów w moim aucie. Podczasa jazdy miejskiej zauważyłem że po dojechaniu do świateł lekko zapalają mi się kontrolki rezerwy paliwa,temperatury i ciśnienia oleju. Wydaje mi sie że są to zbyt niskie wolne obroty,niestety nie posiadam obrotomierza. Napewno mam do regulacji zawory gdyż słychac je dość dobrze. mam założone nowe świece NGK i przewody. Proszę o fachową porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 No nareszcie jakaś MI 1.4e. Czułem się osamotniony :) Zrób te zawory i zobacz co bedzie dalej. Jak nie ustąpi trzeba będzie szukać dalej. U mnie niemal identyczne problemy powodował silniczek krokowy. Trochę dziwi mnie ten brak obrotomierza. Z którego roku ta Meganka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 faza I w wersji RL nie miała obrotomierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano07 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 witam ponownie.dzięki za rade jak tylko poprawi się pogoda zabiorę się za krokowca i zawory.jest to meganka z 1996 roku pierwsza rejestracja luty 1996.przywieziona z Holandii,w wyposażeniu ma tylko wspomaganie i centralny no i 15 calowe aluski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano07 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 witam wszystkich. wreszcie mam juz polskie tablice rejestracyjne dzięki czemu będę mógł podjechać na działkę i zająć się autem.wreszcie wyreguluje zawory,zmienię pasek rozrządu i olej.mam nadzieję że to pomoże w pracy silnika na wolnych obrotach, a przyznam się że zawory grają nieźle. [ Dodano: 2007-04-19, 11:17 ] witam. już wyregulowałem zawory w moim aucie. o ile wydechowe były dobrze ustawione to ssące miały bardzo duży luz.po regulacji niema juz problemu z wolnymi obrotami i świecącymi się kontrolkami .Dzięki za pomoc. jeszcze tylko pasek rozrządu i przegub i auto będzie cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi