kamill8848 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Radio w tej kasie wybrałbym takie które podoba Ci się wizualnie bo w mocy ani brzmieniu różnicy nie zauważysz. Na przod pod samo radio polecił bym Ci HELIX BLUE 62C lub Hertz DSK 165. Najlepiej zamontować na dystansie z mdf-u, no i wygłuszyć drzwi aby stworzuć optymslne warunki dla pracy głosnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilm10195 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Wygłuszać drzwi nie będę na razie i nie kupię takich drogich głośników, Muszę kupić na tył głośniki bo stare są podarte i "pierdzą". Znalazłem takie radio: KENWOOD KMM-100AY http://allegro.pl/kenwood-kmm-100ry-100gy-100ay-radio-z-usb-wav-flac-i4455595736.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill8848 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Keniu spoko, nawet FLAC obsługuje a to już coś co do głośników to powiem Ci że musiał byś posłuchać jak gra dobry zestaw z przodu aby przekonać się ze glosniki z tyłu na półce są w 100% zbędne. Jak mówisz ze nie dasz tyle za głośniki to możesz poszukać w używkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymszon Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Cześć. Sory że tak prosty temat, ale chciałbym prosić o pomoc. Ja w swojej megance z roku 99 po lifcie mam głośniki rozmiar 13? Jakie kupić, żeby brzmiało to chociaż trochę lepiej od oryginalnych? Obecne radio to alpine cde 9846R. Nie chcę wzmacniacza, nie chcę wygłuszania, bo też szczerze nie chcę jakoś bardzo inwestować w ten samochód. Po prostu obecne głośniki trochę harczą, przynajmniej te z tyłu. Rozumiem że w zestawie byłyby już tweetery, czyli wysokie. Przy okazji, jak już doradzicie jakie, jak zdjąć obecne i zamontować nowe? I czy dać jakąś watolinę pod sam głośnik, żeby chociaż minimalnie wytłumić te drgania, które idą na drzwi? :P Z góry wielkie dzięki za odpowiedź i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sap Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Dołączę się do tematu. Posiadam Megane I phI HB z '98 bez elektrycznych szyb, zatem z głośnikami o średnicy 13cm. Prawy przedni głośnik od dłuższego czasu częściej milczy jak gra (wysokotonowy działa bez zarzutu). Jak już mam się zabierać za naprawę to pomyślałem, że mógłbym wrzucić lepsze głośniki niż fabryczne. Czy możecie mi polecić jakieś głośniki 13cm, które można wsadzić w oryginalne miejsce, bez modyfikacji boczków? Nie chciałbym przerabiać drzwi, a na głosniki mogę wydać do 200-300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soda71 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Witam mam pytanie, potrzebuje dwóch głośników do tyłu które będą miały mocniejszy bas. Nie znam się na car audio, więc dlatego pytam was forumowiczów, jakie najlepsze głośniki spełnia moje oczekiwania, jakich mam szukać. Moje obecne głośniki nie dają praktycznie basu, zaznaczam, że nie chcę żadnej tuby ani subufera. Proszę o pomoc a najlepiej linki do aukcji na allegro. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi