slonik Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 witam Scenic I 98rok silnik 2.0 8v, od pewnego czasu zaczął chodzić nieregularnie, a ostatnio nawet gasnąć na wolnych obrotach, gorzej jest na zimnym silniku, nieco lepiej na ciepłym. Zapala od razu, ale jest nieregularny, zmieniłem świece, przewody WN i filtr powietrza, i praktycznie nic się nie zmieniło (po wymianie przewodów WN odrobinkę jakby lepiej). Po wyciągnięciu świec, 1 i 2 normalne, 3 i 4 czarne i zawęglone, czy to może być cewka ? Mam u siebie dwie cewki, i ten 3 cylinder jest od jednej cewki, a 4 od drugiej. Nieco wzrosło spalanie, oraz jakby spadła moc silnika. Ma ktoś jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlon126 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Pare dni temu miałem podobny przypadek w mojej Megi. Okazało się że winna była temu obluzowana kostka przewodów cewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi