store Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Cześć Wam. Mam pytanko mianowicie podczas jazdy tak już od 40km/h słychać takie przytłumione buczenie , szum mam wrażenie jakby z tylnego koła , po za tym jak znajomy za mną jechał to mówił mi że tylne prawe koło rusza się jakby latało ;/ czego to może być wina? Wszystko jest dobrze przykręcone sprawdzałem. Wydaje mi się że to może być wina łożyska ale słyszałem że może jakaś tulejka lub coś innego :-/ Proszę o wasze podejżenia , teorie. AAaaa i łożysko dostałem od znajomego nówke ze sklepu CX039 jak myślicie dobre czy nie dobre? jakościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2125 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 podnieś te koło do góry które lata i poruszaj góra-dół, prawo-lewo oraz zakręć kołem. Jeśli wszystko będzie ok, koło nie będzie miało luzów to może się czop wygiął i efekt jest taki właśnie jak opisuje Twój kolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
store Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 a może to być wina amorka? coś mnie tkneło sprawdzałem amorki i okazało że jest do du*y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Ja bym stawiał na łożysko, luz+ szum to typowy objaw jego końca. Co do jakości, najlepsze są łożyska SNR, lub SKF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2125 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 sądzę że amorek co do opisanych objawów (latającego koła) nie ma nic do znaczenia. Jak już wymieniasz amorki to odrazu 2 naraz. U mnie szum był z przodu. Sprawdziłem cały przód wszystko było ok. Po paru miesiącach sprawdziłem tył. Okazało się, że tylne lewe łożysko do wymiany było. Wymieniłem i szum ustał. Dźwięki mogą się przenosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robdol Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Dokładnie tak . Poza tym każdy ma "inne" ucho . Według mnie tylko auto na podnośnik i po kolei sprawdzać wszystkie koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi