shakal Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 witam potrzebuje schematu w jakiej kolejnosci podlaczyc kable zasilajace w silniku 1.4 eco w renault megane '96. szukalem w ksiazce ale nie moglem tego znalezc. pozdrawiam! [ Dodano: 2009-04-30, 17:39 ] wyczytalem w koncu ze kolejnosc zaplonu to 1-3-4-2, teraz jak to podlaczyc do cewki z ktorej wystaja 4 bolce, ktory z nich jest pierwszy, drugi trzeci i czwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 jest w książce zaraz wyślę Ci linka na PW ale chyba 1324 od rozrządu licząc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3KO27 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 to i mógłbys umiescic linka dla wszystkich...bo ja tez jestem zainteresowany ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 sprawdze i umieszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominion Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Temat stary ale może się komuś przydać - sam miałem z tym problem :cry: . Na kopułce jest oznaczony pierwszy cylinder - patrząc na zamontowaną kopułkę od przodu to ten na dole po lewej. 1 cylinder silnika to ten najbliżej skrzyni. Przewody podłączamy w kolejności 1-3-4-2 w kierunku odwrotnym nim skazówki zegara. A więc: 1 cylinder na dole po lewej, 3 na dole po prawej, 4 na górze po prawej, 2 na górze po lewej. I autko od razu odpaliło. ;) Wygląda to tak (tylko należy pamiętać, że 1 cylinder to ten przy skrzyni): 2----4 |-----| 1----3 Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi