spovn83 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Witam, megane coupe 1,6 8v, 1996r PB/LPG mam dość dziwny problem,(na benzynie) uruchamiam silnik po nocy lub po dłuuuuższym postoju i jest ok, obroty ~1100-1200 wiec po jakiejś chwili ruszam i jade sobie załóżmy 50km jest prosta i w tym momencie wcisne szpęgło a nogi na gazie nie będę trzymał i obroty do razu lecą w dół nawet dość szybko i od razu gaśnie silnik zrobi tak z 1-4 razy i jest ok. Jak obroty spadają i w tym momencie będę "reanimował" go dodając gazu (szyli zwiększe dopływ powietrza) to się podniosą ale trzeba to umiejętnie robić by miały wartość w okolicach 1000, wtedy sie utrzymają po wyżej też spadną i zgasną.... czytałem dużo info na forach, 3mc się męcze z tym.... Dodam iż na benzynie silnik nie równo pracuje tzn. "klekocze" coś w s tylu jakby chciał zgasnąć a nie mógł, jak ręką zasłonie filtr powietrza to zaczyna się dusić po chwili a ssanie jest dość spore (względem np odkurzacza )... normalne oborty jego to 750. na LPG: jak się rozgrzeje i przełącze na gaz to silnik pracuje już równo można powiedzieć że tak jak powinien. Tylko z rana z nim jest taka sama sytuacja jak na PB. Nawet jakbym go grzał z 20 min i będę jechał na LPG i wykonam tą samą czynność jak wyżej to mi zgaśnie.... u dwóch mechaników + komputer na którym nic nie było znalezione.... czyli mam dwa problemy, po dłuższym postoju z gaśnieciem i nie równą pracą na benzynie... To co było zrobione: przepustnica była myta wraz z silnikiem krokowym i silniczek ten był sprawdzany na sterowniku przez mechanika/elektryka i stwierdził, że jest ok. Wymieniony czujnik temp silnika (cieczy chłodzącej) bo skakała wskazówka, był pęknięty przewód od czujnika ciśnienia bezwzględnego. Wymienione zostały świece, ale jak na gazie równo chodzi to cewki i kable WN bym zostawił. Moje pytanie jaka reakcja mogła by być jak odpepne silnik krokowy podczas pracy silnika po gazuje go tak sporo to coś bedzie się działo ? Myśle, że nie, ale wole spytać. Jaka reakcja by była jak odepne potencjometr przepustnicy i też będę gazował... Bo u mnie w tych dwóch przypadkach nic sie nie działa, a mechanik twierdził że powinien się dławić.... Bym był wdzięczny za pomoc i to bardzo bo te gaśniecie jest uciążliwe.... i to dość ... :/ Pozdrawiam... p.s. długo sie wstrzymywałem z pisaniem tematu, ale już sie poddaje po woli..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mart Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Kolego miałem dokładnie taki sam problem jak Ty. Robiłem wszystko od wymiany krokowego poprzez regulacje zaworów po sprawdzenie czujników itd. i nic. Okazało się, że poprzedni mechanik za ciasno regulował zawory. Zmieniłem mechanika i po regulacji autko jak nowe. 0 problemów z gaśnięciem na zimnym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spovn83 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 pomogła wymiana silcznika krokowego już jeżdże ponad m-c i jest ok, koszt 36zł ;p wymieniałem na wyłączonym zapłonie odpiełem wtyczke-wykreciłem-wkręciłem nowy-odpaliłem auto (3tyś)- więc zgasiłem i wł/wył zapłon z 4razy i już jest ok, się ustawił mój był zepsuty b omogłem wykręcić trzpień z niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi