natusia Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Moje zegary świecą na pomarańczowo, a wskazówki są czerwone. Chciałabym, żeby świeciły na niebiesko. To samo dotyczy radia. Czy, żeby uzyskać taki wynik, trzeba pozmieniać diody za zegarami i za radiem na niebieskie? Czy to w ogóle możliwe? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 U mnie są diody (myślę, że w MII też) i to bardzo dużo- więc jest przy tym troszeczkę pracy. Polak potrafi- więc jest to możliwe. Trochę precyzyjnego rozkręcania i lutowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Tak jest trochu rozkrecania! Lutowanie to juz najmniejsze piwo, najgorsze to to ze twoje zegary sa zapewne pomalowane od srodka na kolor pomaranczowy w miejscu cyferek. Przynajmniej ja tak mam w Megi I druga sprawa to klosze podtrzymujace tarcze i "silniczki" zegarów takze sa penie pomaranczowe.Dlatego jaka kolwiek wsadzisz diode czy żarówke nie otrzymasz mymarzonego koloru :-? ja np.poradzilem sobie z tym tak : - tarcze zegarów od wewnetrznej strony wyczyscilem z farby pomaranczowej w miejscach cyferek i nadruków (troche bylo z tym zabawy) :-P - klosze zegarów wyciąłem z przezroczystego pleksi na wzór starych kloszy (to jest najgorsze) i takim sposobem uzyskałem przezroczystość zegarów 8-) potem tylko 20 ostro niebieskich diodek i swieci jak ta lala! Nie pokaze ci na fotkach jak to zrobic bo nie miałem wtedy aparatu :-( PS: wydaje mi sie ze bedzie bardzo podobne rozwiazanie w megi 2 co do tarcz i kloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Nie wiem dokladnie, ale slyszalem ze tylko w phI byl wlasnie problem z tym malowaniem. W phII i w mII chyba tez, nie sa juz malowane na zolto od srodka z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 ja w wakacje chce zrobic biale podswietlenie tarcz zegarow oraz kuziki konsoli na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 mi jescze oprócz zegarów zostały pokretła z nawiewu i zegarek, i wtedy bedzie wszystko niebiesciutkie ostatnio dowaliłem podswietlenie dywaników na niebieskich fluksach po dwa na jedna strone i jest elegancko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ogolnie podswielenie spoko tez myslalem nawet o tym ale dywaniki podswietlane to jakos mi sie nie widzi, po co dyskoteke z auta robic oczywiscie kazdy ma swoje zdanie i bez obrazy ;-) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a nigdy nie widziałes podświtlonych delikatnie dywaników? i pedałów? z mojego punktu widzenia wyglada to super oczywiscie jesli jest to dobrze zrobione to oczywiscie podstawa. PS: jutro postaram sie wrzucic fotke tego podswietlenia moze zmienie twoje zdanie nicpon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 nie bolą oczy od takiego niebieskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 powiem ci ze ustawiłem kąt swiatła tak ze prawie wogóle go nie zauważam podczas jazdy a wydaje mi sie ze jest fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 leosone no to czekam na fotki [/b] [ Dodano: 2007-04-14, 01:06 ] a własnie leosone pokaz ogolnie fotki swojej reni bo jestem ciekawy jak wyglada twoja maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 no to macie pare fotek ktore obiecałem oprocz ogolnych bo dopiero jutro je zrobie jak umyje autko :D i co zmieniłem choć troche wasze zdanie na temat podswietleń? oczywiscie jak kto woli moze robic we własnych ulubionych kolorach. Mój to niebieski :-P troche zajeło mi to roboty i zabawy z kabelkami [ Dodano: 2007-04-14, 21:52 ] PS: sorki za trochu nieostre zdjecia ale łapka mi sie częsła a cza było długo naświetlać fotki [ Dodano: 2007-04-14, 21:57 ] ooo tu jeszcze jedno znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 no no no... gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 takie coś to trzeba na żywo zobaczyć by oceniać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Mam nadzieje ze za 2 tygodnie zobacze na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi