sirraf Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Od kilku tygodni mam wrażenie że brakuje tego czegos co czyni silnik żwawszym. Zatankowałem 98 VERVE i nic..Miałem przy 100 km h jeszcze naprawdę przyśpieszenie (że aż miło jak na rodzinne auto) a tu kaplica...no toczy się do 110..120....i uffff wyprzedziłem. Czy diagnostyka silnika może zdiagnozować "przypadłość"? Dodam że jak z rana odpalam auto to jak by totalnie brakowało mu mocy. Dopiero jak go podgazuje na najbiższych światłach to coś zaskakuje i pracuje na pełnych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Świece kiedy wymieniałeś? A filtr powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirraf Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Świece wymienione...daaawno, w 2005 przy przebiegu około 125 tyś km, a obecnie mam 167 000 tyś km. Filtr powietrza wymieniony w marcu br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Może wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirraf Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 świece wymieniłem i czuję że to nie to COŚ.. O problemie z wydechem napisałem (fakt , iż mam takowy) w innym temacie ale pojadę z reklamacją (prawie cały wymieniłem niedawno na nowy, z tym że na wyrób-jak to ujął inny użytkownik- na produkt "rzemiosło" rodzimy) bo "buczy" jak podrasowane auto, a SCENICU nie powinno tak być z założenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 761 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 czy wymieniałeś uszczelkę pod klawiaturą lub głowicą (być może być to)możesz mieć zapchane wtryski ( a czy przypadkiem nie pomyliłeś paliwa z ON) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi