dudu Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Jeżeli masz szczelny układ wydechowy (a powinieneś) to powinno bo wtedy spaliny nie mają gdzie się ulatniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Kiedy ja zatykałem i ręką i szmatą na jakieś 3 sekundy wydech, a le auto dalej chodziło jak gdyby nigdy nic, to co teraz?? Czy to buczy przez ten nieszczelny wydech?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 a jak łącznik elastyczny ? okopcony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lagunaman Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Moim zdaniem nie tak łatwo zadusić auto po przez zatkanie rury wydechowej..a napewno nie zrobi sie tego w 3 secundy. Prędzej 3 minuty. Trzeba aby wytworzyło sie niezłe ciśnienie w tym układzie! Jak głośno to kiepskie tłumiki. U mnie slychać jak buczenie wychodzi z końcówki tłumika. Na początek trzeba stwierdzić z kąd hałas pochodzi i tam sie skupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 No dobra to macie jakieś filmiki jak to u was buczy?? [ Dodano: 2009-05-15, 12:50 ] Ja dzisiaj zobserwowałem ze na postoju jak krece powyżej 2500 obrmin przy zamkniętych drzwiach to w środku zaczyna buczec, ale gdy otworze drzwi to buczenie prawie ustaje, słychac tylko silnik. Co to może byc, ze powoduje takie buczenie i to w takim przypadku dziwnym :-x :-x :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieQ Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 slawekhip: A przy odkręconych szybach? Wydaje mi się, że na Twoim filmie ( ) słychać przy 2500obr/min przerdzewiałą osłonę termiczną, która opada na wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 przy odkreconych szybach tez mniej slychac to buczenie, co do blachy na filmiku t juz pisalem ze to graty w schowku tak wibrują ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Witam u mnie inny silnik ale mam tkaie samo buczenie po przekroczeniu pewnych obrotów buczy jak by był jakiś tani wydech sportowy założony nie sprawdzałem narazie jeszcze wydechów, ale postaram się nagrać jak to słychać u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieQ Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 W weekend wymieniałem końcowy tłumik na rodzimy Edex 21.80. Podczas jazdy próbnej lekko obluzowała mi się obejma między tłumikiem środkowym a końcowym. Luz był wystarczający, aby układ się rozszczelnił. Objawy były identyczne jak u Ciebie - slawekhip. Identyczne wycie w kabinie, jak na Twoich filmach. Posmarowałem łączenie pastą montażową do uszczelniania wydechów (do 600'C), wsunąłem rury mocniej i skręciłem. Buczenie ustąpiło. Myślę, że masz "przedmuchy" właśnie w tym miejsu - na łączeniu tłumików. Dodatkowo zespawałem zauważone za katalizatorem pęknięcia rury przy spawach uchwytu. Dało to dodatkowe zmniejszenie hałasu wewnątrz auta. Bez warsztatowego podnośnika / kanału i odpowiedniego oświetlenia nie zauważyłbym tych pęknięć (podziękowania dla Ryśka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 U mnie buczenie się nasililo ale zauważyłem jedną sprawę że przy mocnym skręcie w prawo buczenie ustaje zupełnie. Nie mam niestety narazie czasu aby wybrać się do tlumikarza albo wejść pod auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob1 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Malefisto! skoro przy skrecie buczenie ustawlo to moze masz walnieta opone?? [ Dodano: 2009-06-16, 17:26 ] Powodow buczenia i drgan moze byc wiele ale u mnie powodem byla uszkodzona poduszka pod silnikiem i nie pomoglo nawet jak wymienilem ta poduszke bo sie okazalo ze nowa bla jeszcze gorsza niz stara. Dopiero wymiana na oryginalna poduszke dala efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboboss Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Panowie ja miałem ten problem przy 2 tyś obrotów tak do 2500 słychać było głośne drganie jak by jakaś blacha drgała.Obadałem sprawę na kanale i okazało się że w okolicy katalizatora jest takie podwieszenie wydechu po przez markę do gniazda poduszki skrzyni czy to może silnika ,no i obejma na rurze która łączy rurę z tą marką jest taka przetłoczona,to przetłoczenie zgniło przez co obejma miała luz około 3- 4 mm na rurze i to powodowało wibrację.Proponuję w tej marce przy wykorzystaniu istniejących otworów założyć obejmę z drutu w kształcie literty U z gwintem.Megi 1.6 66 kw 1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 w momencie zakupu auta wydech wyglądał na nowy (środkowy oraz końcowy). Był też niesamowicie cichy żadnego pierdzenia, buczenia, rezonowania i.t.p. Po prostu cisza na postoju i w trasie. Ale co z tego. Przejechałem na nim zaledwie ok. 15tyś. km w tym zaledwie parę kilkusetkilometrowych tras ok.350 km w jedną stronę. Po jednej z nich auto zaczęło głośno pierdzieć. Powód: przepalony wewnętrzny płaszcz w końcowym tłumiku. Gdy go wymieniałem na nowy tani polski zamiennik, ten stary z zewnątrz dalej miał srebrny kolor i brak dziur. Ten nowy polski jest głośniejszy tzn. pomrukuje. Mechanik powiedział, że jeśli rura jest ścięta i wykręcona lekko do dołu to wtedy daje taki efekt. Ale mnie to nie przekonuje. Z drugiej strony inwestować 2x więcej w coś co służy do odprowadzania spalin i tylko trochę wolniej niszczeje to też dylemat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi