akazan Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witam Podpowiedzcie proszę co tak naprawdę oznacza w Megane II 1,9 dCI 120 km z 2004 r. 50.000 km, komunikat "sprawdź wtryski" i żółta lampka "serwice" bez czerwonej diody. Raz ten napis się świeci, raz gaśnie - nie wiem o co chodzi. Jestem kilka dni po wymianie oleju i wszystkich filtrów - wcześniej tan napis również czasami się pojawiał. Po wymianie tych filtrów i oleju silnikowego powiedziano mi że należy chwilę pojeździć to może sam zgaśnie - czy myślicie że to prawda ????. Gdzie w Krakowie poza ASO mozna pojechać na komputer aby to odczytać i sprawdzić za rozsądne pieniądze. Dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 może wtryski Ci leją, skoro masz spalanie 9,5 po mieście :shock: w dieslu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ja w 1,5dci mam 8 l po mieście amam wszystko super w silniku, a powiedz mi czy ten błąd sięświeci jak jedziesz bez gazu albo delikatnie czy przy przyspieszaniu. ja miałem taką akcje ze jak wymieniali filtr to jakiś syf podszedł i mi zatkał wtrysk i tz ten komunikat się swiecił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akazan Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam Napis serwice i sprawdź wtryski jednego dnia się świeci a drugiego nie. Przy przegazowaniu wcale nie gaśnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ja miałem tak ze jak chamowałem silnikiem albo jechałem bardzo delikatnie tomi się świecilł a jak dowaliłem gaz do dechy to gasł i to był zawieszający się wtryskiwacz....niestety jak coś wpadnie jakiś śmietek to jest lipa bo zregenerować sie nie da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 chamowałem hamulec - hamowanie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 [CIACH!] sorki ale jestem dysortografikiem, mam papiery [prosze nie cytowac calosci postu, na ktory sie bezposrednio odpowiada. DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 to zainstaluj sobie firefoxa ze słownikiem i będzie po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 dysortografia nie istnieje... to jest lenistwo i skleroza. raz w podstawowce sie wystarczy nauczyc paru regulek i to dziala do konca zycia. gramatyka to nie sztuka magiczna tylko surowe prawa z paroma wyjatkami. to tylko pamieciowka! koniec OT! a co do komunikatu, mozliwe ze wtryski sa zabrudzone i nie daja tyle paliwa ile chce komp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUUD71 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 CZE moze pisze troszke zapozno ale mialem podobny problem swiecilo mi to samo co tobie i okazalo sie bardzo prosta awaria swiece zarowe sie spalily po wymianie wszystko oki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi