zdunman Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Mi też się tak wydaję, że nie tędy droga... Gdyby zagrał inaczej... Nawet skłamał, że ma ciężką sytuacje życiową, kryzys go dopadł, to byłbym w stanie odpuścić, ale w tej sytuacji.... Poprosiłem go jeszcze o rozwinięcie swojej propozycji, o której wspomniał w poprzednim mailu oraz rozwianie moich obaw co do pogróżek. Jeśli nadal będzie stawał okoniem, to wtedy zgłaszam sprawę na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Ja już bym się z gościem nie "pierdzielił" po tym co napisał... Jest cholernie pewny siebie .. Zero jakichkolwiek chęci z jego strony, na załatwienie tej sprawy jak człowiek :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 nie chce tu się wymądrzać zwrotem- A nie mówiłem, jednak trzeba by było. (to dla tych z gryzącym sumieniem i ludzkim podejściem do sprawy) Już od początku zalatywał mi cwaniakiem. W tym wypadku, choćbym nawet nie potrzebował tego Simsona, wyrwałbym mu go dla samej satysfakcji. Potem wystawiła z odpowiednią ceną na aukcji i podesłał mu linka. A w temacie, nie warto czekać na jakiekolwiek jego odpowiedzi, wysyłaj powiadomienie o przekręcie do Allegro i niech sprawa już toczy się swoim torem. Im szybciej powiadomisz serwis tym lepiej. Możesz napisać, że na razie jeszcze czekasz na odpowiedź w sprawie rozwiązania problemu ale jego konto już zostanie poddane obserwacji, a może nawet aukcja zawieszona. Ps. i zapisz sobie stronę z aukcją (by nie została przeniesiona do archiwum) Masz tam cały opis jaki jest stan tego przedmiotu. Koleś może podstawić Ci podobnego zwłoka jeśli będzie musiał oddać za 110 zyla. Wtedy masz czarno na białym jaki ma być stan przedmiotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 z Twoim podejściem to trzeba było od razu obuchem siekiery w łeb, bo a nóż ...... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Vivaldi, czasami trzeba by było, jeden z takich gnojków w grudniu porysował mi lakier na sceniolu. Za dobry byłem przedtem i taką dostałem zapłatę. Teraz nie ma pomiłuj, koniec sentymentów i miłości, majtki na dupę i gryźć gdzie popadnie. Może zabrzmi niewłaściwie ale już dawno mówiłem, jeszcze w latach 80, że każdy powinien gratis otrzymac jednorazowy pistolet z sześcioma nabojami i możliwością odstrzału 6 imbecyli. Co niektórzy mieli by jeszcze jakieś naboje w magazynku, a niektórzy mieli by pełny magazynek i 60 pocisków w sobie ale byłby ład i porządek. Mam świadomość, że także mógłbym byś w tej grupie co mają więcej pocisków jak naboi, no ale skoro tak trzeba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Walcz o swoje do końca szczegolnie z takimi idiotami jak ten sprzedający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 o jak by mi tak odpowiedział to bym już nie odpuścił :D pociąg go za język zapytaj co ma na myśli przez takie stwierdzenie, może Ci pogrozi bardziej dosadnie, a groźby są już karalne, wtedy to Ty możesz gościowi koło dupy zrobić. Cwaniak jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Jak poprzednio - popieram przedmówców :] Jedynie, może być nieprzyjemna sytuacja gdy koleś okaże się jakimś mięśniakiem, a stawisz się po odbiór Simsona osobiście. No ale, nie da się ukryć prawo leży po twojej stronie, teraz dochodzą groźby powoli :D Jak już dojdzie pobicie to...:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Z całym szacunkiem - wiecie co możecie mu zrobić, allegro oleje sprawę bo nie jest stroną. Zostaje sąd - wątpię że sprawa zostanie tam skierowana a jakby nawet to jest przegrana. Negatyw i centrum sporów - dostanie ostrzeżenie, chociaż tyle można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 marek_c dlaczego sądzisz, że sprawa zostanie przegrana, masz na myśli "rażąco niską cenę" ? Z tego co wiem to ten zapis dotyczy przetargów publicznych, a tym bardziej nie dotyczy handlu drogą elektroniczną. Możesz rozwinąć Swoją myśl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 marek_c: czemu przegrana?na podstawie czego tak wnioskujesz? Jak dla mnie koleś jest bucem i ta aukcja nie wydaje mi się pomyłką-poprostu koleś się przeliczył. Zawiązana została umowa k-s za posrednictwem allegro. Samo allegro nie jest stroną w niej ale powinni tobie dać informacje takie jak: gdzie dalej kierować sprawę, udostepnić treść umowy k-s i wszelkie dane sprzedawcy. Jeżeli chcesz naprawdę walczyć o simsona, to jak najszybciej wpłać kasę za niego (szkoda,że nie zrobiłeś tego zaraz po wygraniu aukcji). Wg mnie,jeżeli w umowie nie będzie nic o wycofaniu się z tej umowy- sprawę masz wygraną w sądzie a koleś poniesie jeszcze koszty sądowe...bo treści jego ostatniego maila, tylko zmobilizowałbym się do tego aby mu pokazać jakim jest bucem?Gdzie ten zlot będzie??? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Jestem ciekaw jak dalej się sprawa potoczy. Mam nadzieję, że na twoja korzyść zdunman. Ja bym walczył, zreszta jak chyba każdy tutaj :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłosiłem już sprawę do "Centrum sporów", sprzedający ma zawieszone konto, a od allegro dostałem odpowiedź, na poprzednią moją prośbę o usunięcie aukcji, która została wystawiona zaraz po tym jak "kupiłem" towar. Uprzejmie Pana informuję, że zakończenie aukcji z wiążącymi ofertami bądź skorzystanie z opcji "Kup Teraz" jest jednoznaczne z prawnym zawarciem umowy i strony są zobowiązane do jej finalizacji. Przypominam także, że Serwis nie jest stroną transakcji, udostępnia jedynie środki techniczne do przeprowadzania aukcji. [ Komentarz dodany przez: DrNO: 2009-05-19, 16:32 ] :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 zakończenie aukcji z wiążącymi ofertami bądź skorzystanie z opcji "Kup Teraz" jest jednoznaczne z prawnym zawarciem umowy i strony są zobowiązane do jej finalizacji. tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 wpłać kasę i nie czekaj na "centrum sporów"- to wielki shit i nic nie wniesie do sprawy, to tak jakbyś z gościem mailował. Korzystałem z tego 3 razy i dałem sobie spokój, bo niczego do sprawy nie wnosiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi