yablko09 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Witam Prosze o opinie nt tego samochodu, na co zwrócic szczególna uwage przy jego potencjalnym zakupie, Dziękuję za opinie, i prosze o wyrozumiałość (nie miałem do czynienia z megankami) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8015327 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 hmm cóż brak zdjęć z bliska więc za dużo nie widać- rocznik dobry ale pod maską za czysto, chyba że myje komore co sezon. ja mam co widać i nie narzekam. ok- można czasem odczuć brak siły pociągowej ale to nie jest ścigałka przecież :D generalnie samochód jest "w sam raz" i mogę polecić. Co do oferty : 1. brak halogenów- przydają się 2. po co mu czujnik otwarcia klapy.. nie ma ani słowa o alarmie 3.albo refleks albo ma wytarte biegi z gałki 4.jakoś nie widzę guziczka od klimy- teraz to chyba podstawa 5.przebieg... no ja mam połowe, albo o połowie tylko wiem... 6. szukam szukam ale widze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yablko09 Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 dzieki czy ten silnik nie jest zbyt słaby do tego samochodu i jak on współpracuje z gazem? (nie oczekuje sportowych wrażeń, chodzi mi raczej o ekenomie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 klimę chyba ma bo widać skraplacz i kompresor pod maską - samego przycisku faktycznie nie widać :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 yablko09, no właśnie gaz może być tu czynnikiem spowalniającym autko.. generalnie jest to silnik dopasowany na styk do samochodu. jeżeli cały silnik jest dobrze utrzymany to spokojnie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OxiDizer Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Samochód z kratką więc pewnie mocno eksploatowany. Zdjęcia jak z żurnala ale szkoda że nic na nich nie widać :D Sam się nim interesowałem ale wole hatchback i 1.6 bo podobno 1.4 kiepsko sobie radzi... Ale to mój pogląd tylko :D każdy ma inne potrzeby. Co do spalania to mam w Lagunie kombi 1.6 16V (K4M wiec to samo) to srednio mi pali 6,7 litra do 7,3litra w lecie, w trasie jak sie mocno pilnuje to i poniżej 6 można zejść. Mój rekord to 5.4, prawie caly czas teren zabudowany. Jak miasto i zima to i do 10 potrafi dobić... Brak mocy przy wyprzedzaniu jest, szczególnie jak klima ON. Megane to mniejsze autko wiec i spalanie mniejsze troche będzie no i mocy mniej wystarczy. Musisz sie przejechać i sprawdzić czy Ci odpowiada. Nie wiem czy dobrze widze ale gaz chyba sekwencja wiec spadku mocy nie ma w porównaniu z benzyną (jak dobrze wyregulowany oczywiscie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Lewe tylne drzwi wgniecione lekko, tak mi sie wydaje. Przebieg sugeruje, że sporo jeździł ;-) choć to wcale nie musi świadczyć o tym, że zajeżdżony. Raczej auto w prywatnej firemce a nie z floty. Nikt w służbowych autach nie maluje zacisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Było coś kombinowane z panelem od nawiewów - nie ma przycisku od klimy jak ktoś zauważył i jest duże pokrętło od nawiewu, coś tam było robione, pytanie tylko dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yablko09 Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 dzięki za spostrzeżenia, bardzo się przydają przed zakupem auta, proszę o dalsze proszę również jeszcze o odpowiedzi na 2 pytania: - jaki jest optymalny silnik do kombi który sobie dobrze radzi z autem a jest jednoczesnie najmniej awaryjny i dobrze znosi gaz, - jak wyglada sprawa ocynku blach, czy sa jakies elementy które sa szczegolnie podatne na korozje (interesuja mnie roczniki po 1999, 2000 roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi